Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 31 mai 2014

Minciuni chinologice

...

Ghioarla mea bolnava genetic a luat ZTP-ul
af fi trebuit sa zica cea cu limbaj de boarfa de pe centura capitalei, cea cooptata pentru aceste merite deosebite in functia de "presa" cu disciplina la asociatia cainarilor din Suceava.
Asa trebuia sa zica daca era corecta. Dar de unde corectitudine la ciumecii DCR-ului?
Asa ca zicerea ei mincinoasa prin eludarea adevarului a sunat cam asa:
"Weekendul trecut a fost unul foarte bun pentru canisa noastra din punct de vede expozitional. ... a promovat examenul ZTP cu cel mai mare punctaj"
Si ce daca a promovat cu brio ZTP-ul cand ea sta sa moara si cand mai mult ca sigur va transmite boli mortale urmasilor ei?
Ce sa faci cu o mortaciune pe care stapana o incoroneaza  mincinos cu titlul "buna de inmultit" cand ea poate inmulti doar bolile genetice cele aducatoare de moarte timpurie?
Poti sa faci un singur lucru sa imbrobodesti prostii cu ajutorul colegilor din administratia forumului animale.ro care te lasa sa publici orice aiureala fara drept de replica. Poti imbrobodi prostii ca sa scoata banul cumparand cu pret ridicat moartea pe bat.
N-ar fi mai corect sa se laude cu:
cainii din canisa mea traiesc mult si mor de batranete?
Ce poate fi mai important in alegerea unui doberman bun de inmultit ca sanatatea lui genetica, adica starea de sanatate pe care o transmite urmasilor sai ?
Evident in fata sanatatii totul trece in plan secund.
Numai ca aici e problema: 
dobermanii selectati pentru monta conform regulamentului ZTP nu sunt sanatosi si mor pe capete tineri de bolile genetice specifice rasei.
De asta inmultitorii nu vorbesc nimic despre varsta si motivul pentru care le mor dobermanii tineri. Merg pe burta ca sa vanda.
Si atunci care-i rolul examenului de selectie ZTP? Rolul lui este doar de aburire a prostilor, de aburire cu un trofeu care garanteaza doar ca puii dobermanului care detine acest titlu vor costa mult. Vor costa mult pentru ca si obtinerea acestui titlu cel mai adesea mincinos pentru ca nu evalueaza ce este mai important la un doberman  bun de inmultiti ...costa mult. Costa mult aburirea prostilor si de asta ei, prostii trebuie sa-si plateasca ... prostirea. Restul e ... "vanare de vant".