Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 19 aprilie 2014

Radio Erevan

...
Intrebare la radio Erevan: Se poate face dragoste cu fereastra deschisa?
Raspuns: Da, dar preferabil este cu o femeie.

Asa si cu intrebarea: Se poate calcula influenta unei boli genetice asupra descendentilor?
Raspuns: Da, dar trebuie sa cunosti din pedigree-ul unui descendent toti dobermanii care au suferit de boli genetice si aici e problema ca nu se prea cunosc bolile de care au suferit dobermanii. Problema este ca imensa majoritate a dobermanilor din crescatorii mor tineri de boli genetice si nu se comunica motivul real al decesului.
De ce asta?
Pentru ca problemele genetice de sanatate sunt grave si cu mare incidenta in cadrul rasei si sunt bine ascunse de crescatori. Ascunse pentru ca dauneaza grav vanzarilor de pui, lucru care-i afecteaza la buzunar. Situatia este asa de grava incat s-a ajuns in situatia ca aproape toti dobermanii actuali sufera si mor di ce in ce mai tineri de boli genetice.
Asa ca acel crescator care va spune ca va poate calcula stiintific pe baza legilor geneticii riscul aparitiei unei boli genetice dintr-un anume cuib va minte cu buna stiinta. Legile or fi ele stiintifice dar datele folosite la calcul sunt mincinoase prin omiterea intentionata de catre crescatori a comunicarii motivelor reale de deces la imensa majoritate a dobermanilor.
Daca pentru imensa majoritate a dobermanilor utilizati pentru inmultire nu exista informatii privind bolile de care au suferit si murit multi dintre ei tineri cum sa se calculeze influenta bolilor genetice asupra descendentilor lor? O aiureala de doi bani pentru imbrobodirea prostilor ca sa le ia banii pe mortaciuni pe post de dobermani. Si ca sa va dati seama de incidenta bolilor genetice asupra rasei doberman o sa va spun o singura cifra recunoscuta de nemti: peste 6 din 10 dobermani mor tineri doar de o singura boala cu transmitere genetica si anume DCM. O singura boala cu transmitere genetica cea cu incidenta cea mai mare din multele de care sufera rasa macina peste 60% din dobermanii inmultiti de smecherii care va aburesc cu minciuni.

PS: Mai lasa ma gogosile macar in Saptamana Mare.