Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 8 martie 2014

"Basical" e zero

...
Intr-o frangleza de balta, pe un chatboard de doi bani care sta sa moara fara logoreea lui (asa cum a murit deja forumul), acompaniat de strigatele incurajatoare ale admiratorilor si admiratoarelor habarnamiste (mereu altele pentru ca dupa un timp isi dau seama cu cine au de-a face si-l lasa balta) se crede mare scula pe bascula si leorbaie, leorbaie, leorbaie aceleasi bazaconii.
El nu este nici macar un inmultitor jalnic asa cum sunt ceilalti, el este doar un leorbau. Leorbaiala este singura lui realizare.
Chiar ma intrebam unde a disparut si ma amageam ca s-a potolit,  cand colo ...
Evident ca selectia promovata de clubul DCR al inmultitorilor si negustorilor de dobermani e varza si ca ea produce monstri nu dobermani, asta o simtim toti cei care am luat dobermani de la ei, dar monstrii lui sunt cei mai si din toti ceilalti monstri produsi si vanduti si asta pentru ca leorbaul nu vrea sa bage bani, pentru ca habar n-are de standardul rasei si nici nu-i pasa, habar n-are de genetica, de tehnicile de prezentare, de dresura, ... Are habar doar de insirat vorbe pe net preluand idei si criticand probleme concrete numai ca ... el procedeaza mai rau ca toti ceilalti inmultitori.
Sau mai pe limba lui ... e un individ "basical" zero dobermanistic vorbind, sau si mai pe romaneste cum ii place lui sa spuna "nativ e doar un cotor de varza".


PS:"selectia nu va elimina pe nimeni" se scapa leorbaul. Wawww!!! Si atunci de ce-i mai spune selectie? Ii spune asa doar pentru ca da bine la prosti. De fapt asa se si intampla de am ajuns la dezastrul actual. Se inmultesc orice catastrofe de dobermani in goana dupa bani. Nimeni nu-i eliminat de la selectie cu o singura conditie: sa "pupe in kr si sponsorizeze". Nu-i eliminat nimeni care consimte astfel sa sustina dezastrul, sa-l apere, sa-i apere pe cei care l-au generat si care il intretin si in plus de asta, foarte important sunt dispusi sa bage bani in sistemul chinologic. O afacere puturoasa rau cu caini bolnavi genetic pe post de dobermani vanduti pe sute de euro puiul.