Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 18 februarie 2014

Scopul blogului meu

...
Cica blogul meu nu are scopul sa salveze rasa.
Asa-i si asta eu o zic de ani de zile si o scriu si in antetul blogului.

Nu-i o descoperire.
Cum dracu sa salveze rasa doberman unul ca mine care nu este din sistem.

Rasa o pot salva doar cei care cresc dobermani. Sau mai bine zis cei care ar trebui sa creasca dobermani.
Dar ei n-o fac pentru ca ar trebui sa reduca de zeci de ori numarul exemplarelor inmultite (doar la cele sanatoase genetic sau cat mai sanatoase genetic posibil) si asta ii afecteaza la buzunar. Astfel ei dovedesc ca nu sunt crescatori ci doar inmultitori care traiesc din cati dobermani vand si la ce pret ii vand. Asa ca inmultesc tot ce apuca si dobermani buni dar si adevarate bombe genetice care au terminat rasa.

Scopul blogului meu este unul singur sa arat celor care vor sa afle ca au de-a face cu niste indivizi pusi pe capatuiala care inmultesc si vand ghioarle bolnave pe post de dobermani.
Atat pot face eu si nimic mai mult.