Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2019 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 22 februarie 2014

Maidanezii si inmultitorii romani de dobermani grupati sau nu in DCR

...

Inmultitorii romani de dobermani grupati sau nu in DCR nu adopta maidanezi pentru ca ei fac bani, iar madanezii cheltuiesc bani fara sa aduca profit. 
Ei inmultitorii romani de dobermani nu sunt "prosti" ca noi iubitorii de caini sa-si cheltuiasca banii personali fara profit. Dragostea lor fata de caini trece obligatoriu prin ... portofel. Ei isi iau femele de doberman cat mai multe, le duc in expozitii "aranjate" cu arbitrul ca sa le creeze acestora un CV cat mai impresionant dar fals pentru cine stie si le pun la produs ca sa le vanda apoi puii cu sute de euro bucata.
In schimb inmultitorii romani de dobermani grupati sau nu in DCR ne recomanda noua "prostilor" sa adoptam maidanezi, sa le facem carnet de sanatate, sa-i microcipam, sa-i vaccinam, sa-i castram, sa-i hranim, sa-i deparazitam intern si extern, ... Sa platim, sa platim, sa platim, ... toate aceste servicii pe care le tot inventeaza cu entuziasm sistemul din care fac parte si ei. Sa-i platim pe ei si sistemul lor din buzunarul nostru. Sa platim sistemul care aduce pe lume pui de caine dar care sistem n-are grije ca din banii castigati de la noi sa preia si o parte din cainii abandonati, in schimb are grije sa profite pasandu-ne tot noua mereu alte sarcini legate de caini adoptati de noi.
Tare curios sunt cati caini abandonati printre care si dobermani produsi si vanduti de ei au adoptat cei din conducerea DCR. Cati caini abandonati are in grija lui directa (din banii lui personali) "marele om de afaceri" csaba majoros cel care vinde pui de dobermani si cu 1000 euro bucata, sau veterinarul sorin spaller cel care da capete in gura celor care au ceva de zis, sau cataneasca cea cu moara de facut dobermani, ...
Eu sunt convins ca n-au adoptat, sau au au adoptat infinit de putini.