Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 25 februarie 2014

Daca eu adopt dobermani abandonati ...

...
Trebuie sa platesc adoptia?
Trebuie.
Acum se vorbeste ca medicii veterinari se lupta sa introduca obligatoriu la adoptie si niste analize medicale.
Daca vor fi introduse aceste analize obligatorii trebuie sa le platesc?
Trebuie, ca sunt obligatorii.
Trebuie sa platesc sa i se faca carnet de sanatate?
Trebuie.
Trebuie sa platesc ciparea?
Trebuie.
Trebuie sa platesc castrarea?
Trebuie.
Trebuie sa platesc vaccinarea anuala?
Trebuie.
Trebuie sa platesc deparazitarea interna si externa periodica?
Trebuie.
Trebuie sa platesc mancarea, vitamine. medicamente, medic veterinar pentru eventuale controale medicale sau tratamente ale unor dobermani bolnavi genetic asa cum inmultesc cei asociati sau nu in DCR, ...?
Trebuie.
Trebuie sa platesc tot ce inventeaza in avantajul lor si in paguba mea cei din sistemul chinologic?
Trebuie, n-am incotro.
M-au prins ca sufar de o boala grava si ei o exploateza.
Sufar de prostia ca iubesc dobermanii si atunci imi tot scot in fata cate o povestioara lacrimogena cu un doberman abandonat tocmai bun de adoptat si eu in dragostea mea fata de rasa ... platesc si ei se ingrasa din banii mei.
DCR-ul, clubul din care fac parte cei care produc si vand cu sute de euro puiul, puiul acela care ajunge apoi abandonat si adoptat de mine la indemnul membrilor DCR are vreo obligatie sa plateasca?
Evident ca nu.
Ei au doar obligatia sa faca bani vanzand mortaciuni pe post de dobermani pentru care apoi noi platim pana mor cainii tot ce trebuie, tot ce se iveste la niste bolnavi genetici cum inmultesc ei si in plus tot ce inventeaza ei si colegii lor din sistem ca au nevoie sa platim ca sa-si asigure traiul de zi cu zi.

PS:Povestea de mai sus e valabila pentru toate rasele canine  si se aplica tuturor prostilor ca mine care iubim cainii.