Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 16 februarie 2014

Adevaruri

...
Adevarul e ca astia care vor sa fie perceputi drept crescatori de dobermani nu sunt buni sa creasca animale, daramite caini de rasa. Poate doar sa creasca muste. 
Chiar asa, sa-i indemnam sa creasca muste ca "priceputi" cum sunt in cativa ani le vor duce sigur la disparitie.
Auzi tu, ala e mandru ca dobermanii lui fugaresc si musca animalele din curte.
Cica asta-i temperamentul necesar al unui caine de paza ca dobermanul.

Ca asa erau dobermanii "autentici romanesti".
Faceau "pogrom" printre animalele din curte.
In schimb cica dobermanul etalon (evident etalonul sustine ca este al lui) abandoneaza femela in calduri la un simplu semn. Reciproca este evident corecta: dobermanul etalon o lua de mot pe femela, adica se reproducea doar la ... ordin.
Vai mama lui doberman tembel care isi intreba stapanul: imi dai voie stapane sa o ... montez?
Cu tembeli din astia dispare rasa.
E bine ca scriu ciumecii.
Cu cat scriu mai mult cu atat isi dovedesc mai clar incompetenta.
"Incompetenta"? Ce termen savant pentru unii ca astia? Dar sa trecem peste.
Scrieti ciumeci, scrieti si puneti poze cat mai multe.
Blogul meu n-ar face doua parale fara dovezile pe care le oferiti cu atata darnicie scriind si punand poze cu ghioarlele voastre.

PS:Apropo, l-am pensionat pe viermisor. Nu mai e nevoie de el, mananca banii degeaba. Ciumecii sunt asa de ... vai mama lor ca musca direct de carligul stralucitor. Musca si cu carligul infipt adanc in obraz isi inalta singuri cantece de slava.