Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 21 decembrie 2016

Tahi-Reme Oluja

...
Zice unul după ce află că femela a murit la 6 ani în somn. Zice sec: "inbreeding Gino Gomez del Citone"
Au aflat și ei că-i rău cu Gino în pedigree.
Au aflat dar și-au permis comentariul ăsta doar după ce a murit pezzano pentru că atunci când trăia îl pupau cu toții în cur.
Ca s-o parafrazez pe vicepreșa clubului de doi bani o să spun ce ziceau smenarii când trăia pezzano: "auzi tu un del Citone nu-i bun". Spuneau asta și mergeau cu femelele lor la montă la cel mai catastrofal vector de DCM. Mergeau cu lăutari la dobermanul care a nenorocit cel puțin 500 de pui, mii de nepoți, zeci de mii de strănepoți, ... Si iată că aveau dreptate. A fost bun să le aducă lor bani și să bage o rasă întreagă în extincție. 
Iar pentru asta e nevoie de incest soră frate ambii cu bube mari genetice, incest pus la cale de un crescător cu acces la pârghiile făcutului de bani (vai mama lui de loază) și de niște inconștienți care să răspândească dezastrul punând interesul lor mai presus de viitorul rasei.

Si cand te gândești că Oluja a fost pusă de stăpana sa să facă cel puțin patru cuiburi. Patru rânduri de pui cu bagaj genetic dezastruos. Evident astea toate din dragoste pentru femelă. Din dragoste a exploatat-o până a murit, dupa care o plânge cu lacrimi de crocodil pentru că asta dă bine la prostime.