Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 22 noiembrie 2016

"Unde nu sunt escroci, proștii rămân nevalorificați"

...

"Pezzano a făcut doar ... n ... erori în restul a fost bine", 

evident cu n-ul asta mic, mititel și egal cu numărul dobermanilor despre care s-a aflat public că au murit de DCM. Este vorba despre o manipulare bazată pe lipsa de informații întreținută chiar de profitori. adică de cei care înmulțesc pe bani dobermani cu grave tare genetice de sănătate printre care DCM-ul este la loc de cinste.
Mortăciunile lui pezzano se găsesc azi aproape în toate pedigreele europene și nu numai iar greșelile lui pezzano recunoscute în întregimea lor și la nivelul lor real de gravitate ar însemna compromiterea iremediabilă a tuturor celor care au utilizat bagajul genetic luat de la acesta, deci aproape a tuturor înmulțitorilor fie ei români sau străini. De asta este obligatoriu pentru înmulțitori să pună batista pe țambal în așa fel încât să bagatelizeze dezastrul în care ei alături de pezzano au adus rasa. Ca orice manipulare însă oricât de bine construită ar fi ea nu funcționează decât aplicată celor neinstruiți, neînvațați să gândească cu capul lor, aplicată proștilor cum li se spune și care iată sunt utilizați cu succes nu numai de politicienii care au distrus școala românească secătuid apoi în voie țara asta de resurse dar și de ce nu dacă se poate de înmulțitorii de mortăciuni pe post de dobermani pentru ceea ce își doresc ei cel mai mult de la viață și anume: potol, poșircă, sex.