Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 11 august 2016

"Ce-mi place acest maieu imprimat!" zice o reclamă de pe un nou grup

...
E nostim rău cum un grup pornit cu declarații sforăitoare de genul: 
"Un grup liber cu respect față de istoria, sănătatea, frumusețea, caracterul și tradițiile dobermanului. Sănătatea este problema dobermanilor de azi. Vom discuta despre ce s-a întâmplat, de s-a ajuns aici și ce trebuie schimbat"
s-a transformat repede în reclamă pentru mortăciuni pe post de dobermani și industria conexă. E normal să se ajungă imediat la reclamă și să se evite discuția privind sănătatea genetică pentru că înmulțirea dobermanului este afacere (afacere fără taxe și impozite și fără răspundere privind calitatea mărfii vândute) nu hobby iar ce s-a întâmplat și de ce s-a ajuns aici adică la intrarea în extincție a rasei e o problemă nasoală rău pentru încasările din vânzarea de pui de dobermani. Așa că orice spațiu public deschis de înmulțitori va "ignora" (cum spun ei cu mândrie) problemele reale ale rasei care afectează afacerea cu mortăciuni pe post de dobermani și va fi utilizat de înmulțitori exclusiv pentru reclama privind vânzarea de pui, dresură, handling, expoziții, hrană, ... Adică reclamă pentru orice le aduce bani în buzunar.

PS: Relevant pentru faptul că se știu cu musca pe căciulă este și ceea ce înțeleg ei prin grup "liber". Ești "liber" doar să le ceri voie să te primească în grup ca să comentezi acolo, ești "liber" apoi după ce ai fost admis în grup să le cânți în strună cu comentariile tale, ești "liber" să stai de lemn Tănase în grupul respectiv dacă nu vrei să comentezi, grup în care te-a înscris vecinul de scară cu interese dobermanistice sau conexe asta pentru ca să dea impresia că mase largi de oameni îi susțin ideile și șmenul cu mortăciuni pe post de dobermani, dar și ei cei care au creat grupul respectiv sunt "liberi" chiar obligați de supraviețuirea șmenului dacă nu le convine ce comentezi (adică le afectezi prin comentariile tale afacerea cu mortăciuni), sunt "liberi" deci să-ți închidă gura. Nimic nou sub soare.