Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 3 iulie 2016

Lipsa de respect față de câine

...
Dovada dezinteresului înmulțitorilor față de dobermanii care nu le mai aduc bani:
Nu i-a mai intrat în planurile de înmulțire? Atunci l-a castrat și l-a lăsat să se îngrașe ca porcul. Este și asta o formă de crimă pentru că toate organele animalului suferă cumplit din cauza grăsimii. Dar ce le pasă înmulțitorilor de dobermanii lor atunci când nu le mai aduc bani? Ei sunt doar negustori de pui la care succesul se măsoară numai prin profit.
Mai mult ca sigur perimetrul restrâns (eventual cușca metalică) și mâncarea necorespunzătoare au dus la aceasta situație.
Nesimțirea îmbracă aici un nume și numele ăsta trebuie spus pentru ca omul o cere. Este george badea.
Ce dracu caută el în chinologie?
Mă refer la ceea ce ar trebui să fie chinologia (adică în primul rând dragoste și respect față de câine) nu la ceea ce este ea în realitate (adică comerț cu câini) ca in cazul asta știu ce caută. Caută bani sărmanul de el. Bani din genitale de dobermani ca toți amărâții ăștia de înmulțitori de bombe genetice pr post de dobermani.

PS: Iată de ce eu n-am nevoie să scormonesc prin unghere întunecate după dovezile nesimțirii, bătăii de joc față de rasa doberman, mârlaniei celor care-și zic crescători dar care de fapt sunt niște nimeni în goană după banii obținuți repede și fără prea multă muncă din genitale de câine. Dovezile sunt oferite public chiar de ei.