Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 18 iulie 2016

Găinarii

...
Ăștia nici escroci pe bune nu pot fi. 
Păi dacă tot vor să facă bani escrocând oamenii cu ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani așa cum fac înmulțitorii români de dobermani ar trebui ca niște escroci sadea ce sunt să-și ducă femelele la montă acolo unde trag ăia mai mari, adică la campionii mondiali, IDC, europeni,... adică la ăia mai tari din parcare, bolnavi morți copți așa cum sunt ei dar plini de faimă. Ce dracului, au intrat în UE și-ar trebui după atâția ani să se alinieze și ei la standardele europene cu mortăciuni, mortăciuni, dar mortăciuni cu ștaif. Dacă tot vor blazon de escroc ce caută cu femelele lor la Rellaps Siro că asta-i găinărie curată? Aici tot românul are o vorbă care se potrivește de minune în cazul ăsta: capra moare de râioasă dar coada sus o ține.