Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 21 iulie 2016

Fancy von Gini House

...
Cum dracului să înmulțești Fancy v. Gini House și să pretinzi că faci ceva constructiv pentru rasă? Utilizarea ei este curată măgărie dacă ne raportam la interesul de supraviețuire a rasei. Dar se raportează respectivul înmulțitor la asta? Evident că nu. Se raportează doar la interesul de a face bani din vânzarea de pui. De a face bani oricum, bani mulți și repede. Evident proști va găsi să cumpere puii lui Fancy. Proști second hand ca și mortăciunile scoase la vânzare. E plină România și nu numai de capre râioase dar cu coada sus care vor sa pară ceea ce nu sunt adică domni și doamne și asta doar pentru că țin de lesa un câine de rasă. Mă uit peste tot în Romania și nu vad decât niște copii la indigo a marilor crescători ... pardon de fapt a marilor înmulțitori de dobermani din exterior. Niște imitații grotești de bâlci prost de la margine de lume. Bă, faceți dracului ceva autentic sau lăsați-vă de meserie că sunteți ridicoli. Râde lumea de voi și de câinii voștri. Fiți escroci dacă asta vreți dar fiți escroci pe bune.
Auzi tu la el a venit dintr-o țară civilizată ca să facă ceva constructiv pentru rasa doberman, adică să înmulțească în România mortăciunile lui csaba care tot din mortăciunile marilor înmulțitori se trag. Nu, după părerea mea a venit de foame și cum habar n-are să facă ceva util pentru țara asta (pe care el o considera necivilizată - ca și cum relele cu ștaif înseamnă civilizație) rânește la curul mortăciunile autohtone produse de șefu' dobermanilor. Poate, poate prinde și el un oscior de ros.