Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 13 iulie 2016

cristian dragomir a ratat să monteze la bomba genetică Maxim di Altobello?

...
Evident că n-a ratat. De două ori chiar a apelat la Maxim di Altobello cu bombele lui genetice Focus Lucky Strike și Focus Never Ending Story.
Zilele astea mi-a atras atenția un user din America care răspunzând cuiva din Ucraina care se interesa de motivul decesului lui Maxim di Altobello justificând că îl are în programul lui de creștere. User care a postat următoarele:
"Are you serious? You have a BREEDING PROGRAM involved by Maxim? You will not breed, just another puppy mill."

Corect, doar un "puppy mill"-er își poate face program de înmulțire cu Maxim din Altobello în pedigree. Zic înmulțire că nu se numește creștere de dobermani monta la o super bombă genetică ca Maxim. Si atunci de ce este "puppy mill"-er chiar un medic veterinar? Ca să fiu corect o să precizez aici că n-am calificarea necesară pentru a evalua competența profesională a medicului veterinar cristian dragomir. Ce pot spune însă sigur este ceea ce se vede cu ochiul liber și anume: cristian dragomir are "moară de făcut căței" pentru că face monte aiurea. Monte profitabile financiar pentru el și tovarășii lui de afaceri, dar monte criminale chiar care duc rasa la extincție. 
Omul ăsta după părerea mea este o rușine pentru corpul medicilor veterinari.

PS: Nu pot să nu menționez aici și revenirea userului ucrainian care consideră intervenția userului american drept ciudată. Da, da, da de trei ori da, așa este. Pentru proști ceea ce spun cei deștepți este întotdeauna ciudat pentru că nu înțeleg nimic ca ed-ward, la fel cum pentru escroci cei corecți sunt anormali, nebuni, duși cu pluta.