Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

vineri, 1 iulie 2016

Apropo de "DCM-Liste"

...

Vă dați seama ce valoare de adevăr are o astfel de listă întocmită de membrii unor găști care se luptă între ele ca să vândă pui mulți și scump?
Zero absolut. 
Hahalerele astea au ajuns în situația în care chiar și proștii s-au prins că de fapt ăștia sunt niște escroci. În curând vor rămâne să vândă mortăciunile scoase de canisele lor doar tâmpiților .
Tipă entuziasmați de formă pentru tâmpiții care stau cu gura căscată la tâmpeniile debitate de ei că după zece ani de studii s-au găsit două gene mutante responsabile de dezvoltarea DCM-ului la dobermani. Dar au pregătit cumpărătorii că mai trebuie și confirmată treaba asta în practică? Si confirmată cum? Au spus celor cărora le dau țepe cu mortăciuni pe post de dobermani că ei ascund morții de DCM sau declară senini că au murit din cauză de ... ciupituri de pureci? Au spus oamenilor de pe urma cărora trăiesc că ei oricum nu vor ține cont de ce spune genetica pentru că ei sunt de fapt negustori de câini? Au spus oamenilor că dacă prin absurd ar ține cont de genetică ar falimenta cu toții?
Si acum să presupunem prin absurd că vor ține cont de genetică. Două gene mutante după 10 ani de studii? Ia uitați-vă aici peste lista genelor mutante responsabile de DCM la oameni:
Păi doar două gene mutante descoperite în 10 ani și asta fără o verificare temeinica în realitate din cauza boicotului instituit de înmulțitori care ascund decesele din cauză de DCM?
În cazul asta vom avea lista genelor mutante responsabile de DCM-ul la doberman peste câteva sute de ani și evident o listă nesigură și deci științific vorbind periculoasă pentru că nici măcar 10% din dobermanii morți de DCM nu sunt declarați public. 

Observați că nu am băgat în ecuație că așa cum driblează ei pedigreele declarând ce ancestori vor mușchii lor, cum aranjează sau cumpără trofeele în expoziții, cum țin timp de ani de zile dobermanii morți în viață fără să le declare decesul sau cum declară alte cauze de deces, cauze în general rizibile, ... pot dribla lejer orice test de sănătate mai ales în fața unor îngrămădiți de cumpărători. 

PS: Și apropo de caracterul mizerabil al celor care înmulțesc dobermani în România care face imposibilă ameliorarea situației dobermanul românesc am înregistrat o nouă dovadă. adrian kurz și george badea consideră că problema dobermanului românesc se va rezolva dacă ei vor spune public despre mine pe Facebook că sunt un "idiot lunatic pe nume Pârț-Ceaușescu". Cum dracu' să speri la ceva bun pentru rasă cu astfel de oameni?