Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 22 iunie 2016

Outcross ... dar cu ce?

...
Manipularea presupune utilizarea jumătăților de adevăr.
Este o condiție obligatorie asta cu jumătățile de adevăr pentru ca manipularea să fie credibila și să facă victime. Dacă ar fi minciună 100% evident doar tâmpiții s-ar prinde in plasă.
Azi o să vă vorbesc despre manipularea privind salvarea rasei doberman utilizând outcross-ul în cadrul rasei.
O să spun mai întâi încă o dată că eficiența outcross-ului este extrem de scăzută în cadrul rasei doberman pentru că diversitatea genetică este foarte mică începând cu originile ei și care diversitate genetică în plus a fost restrânsă și mai mult timp de zeci de ani când inbreedingul a fost considerat cheia succesului. De fapt în condițiile actuale nu mai există posibilitatea de outcross in cadrul rasei doberman. Deci salvarea rasei doberman prin outcross în cadrul rasei pentru cine are habar de probleme este o utopie. Pentru cine nu știe și nu gândește manipularea însă poate da roade.

După ce timp de 20 de ani manipularea cu e sănătos tun pentru că "nu vedeți că arbitrii l-au încărcat cu trofee multe și importante" și-a dovedit azi ineficiența iar vânzările de pui au scăzut dramatic o dată cu creșterea explozivă a impactului bolilor genetice și prin consecință scăderea speranței de viață la sub jumătate se caută alte manipulări care să aburească cumpărătorii și să asigure o piață de desfacere consistentă pentru mortăciunile pe post de dobermani.
Și atunci înmulțitorii caută linii de dobermani despre care nu se știe mai nimic privind starea sănătății iar acestea sunt ușor de găsit pentru că despre mai mult de 80% din dobermanii nu se știe de ce au suferit și murit. Caută astfel de linii ale căror dobermani despre care nu s-a aflat nimic privind starea sănătății (asta din motivul că ei înmulțitorii sunt primii care au ascuns decesele timpurii ca să nu-și afecteze afacerile cu vânzarea de pui) nu înseamnă ca sunt sănătoși tun și buni de montă. Dar escrocii de ce sa nu utilizeze în avantajul lor minciuna asta și atunci ... hop cu manipularea: "înseamnă că dobermanii din liniile respective sunt sănătoși tun și sunt recomandați pentru outcross cu dobermanii din liniile care s-au dovedit bolnave genetic". Manipulare care speră ei escrocii să le mai asigure câțiva ani banii pentru potol, poșircă, sex. 
    
Cine câștigă din această manipulare?
Evident cei care au pus-o la cale, adică cei care pentru un timp vor mai vinde pui bolnavi genetic până când minciuna asta va fi dovedită.
Cine pierde?
Cei care au pierdut și până acum lăsându-se manipulați că trofeele în expoziții garantează calitatea dobermanilor și care se vor lăsa manipulați acum cu outcross-ul făcut evident tot între mortăciuni pe post de dobermani. Dar nu ei sunt marii pierzători pentru că ei își merită soarta și în fond escrocii trăiesc bine pentru că există proști care să-i plătească iar în era informației prostia este o stare în care o persoană se complace prin propria ei voință. Marii pierzători sunt rasa doberman care mai face astfel un pas uriaș pe drumul dispariției și noi cei care iubim dezinteresat dobermanul și care asistam neputincioși la dezastrul realizat prin alianța dintre escroci și proștii lor.