Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 30 iunie 2016

Cum ajung ei la vorba mea dar ... tot degeaba

...
Cică știința genetică înainte de toate.
E bine. Cu întârziere de zece ani au ajuns la vorba mea.
Numai că nu știu cine și cum o să le bage pe nas știința unor maimuțoi și maimuțoaice care scot limba, scuipă și dau cu pietre.
Și mai e o problemă, ce se fac ei ca au adunat șase sau mai multe femele în curte (vorba vine în curte că de fapt ele zac în cuști metalice) dintre care cinci, știința genetică va zice că nu sunt bune de înmulțit sau sunt bune de înmulțit cu anumite condiții care vor restrânge serios numărul de monte și prețul de vânzare al puilor? Mai clar ce vor face maimuțoii și maimuțoicele cu știința genetică care le va reduce drastic numărul de banane la care au dreptul zilnic? Eu care-i știu zic că vor băga știința genetică în p.m., vor zice că la ei în ograda știința zice că e bine și la vara cald și vor monta în draci ca și pană acum cine cu cine se nimerește, iar puilor le vor scoate pedigree tot ca și pană acum pe ce vor mușchii lor ca să vândă mult și bine.