Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 3 mai 2016

csaba andrei majoros cel care nega acum zece ani că DCM-ul este o problemă gravă la rasa doberman

...
Cică e bun președinte de doberman club.
Hai s-o luăm de bună și să vedem cât de bun președinte este.
Pe lângă afirmația din titlu la care m-am referit în postările anterioare "csaba andrei majoros neaga impactul DCM asupra rasei doberman" și "csaba andrei majoros neaga impactul DCM asupra rasei doberman - revenire" azi o să mă refer și la competența lui de înmulțitor de dobermani.
Șapte cuiburi a avut csaba andrei majoros în canisa lui von Gini House.
Șase din cele șapte cuiburi sunt cu material genetic oferit de veterinarul cristian dragomir. Am putea spune despre canisa lui că este de fapt canisa Focus filiala Lăpușel.
Focus Ishtar cea cumpărată de la dragomir este mama a trei cuiburi, iar puii ei din aceste cuiburi adică Byron, Babylon și Claudia părinții celorlalte trei cuiburi.
Focus Ishtar a murit de "atac de cord" foarte probabil DCM pentru ca este descendentă din bomba genetică cu DCM pe nume Doriental Loren importată de dragomir (vezi postarea mea "Azi despre "Focus Kennel" sau începutul modern al dezastrului rasei doberman în România"), pentru că fratele ei Focus Icarus a murit tot de "atac de cord" iar nepoții lui din fiica Andromeda au murit extrem de tineri de DCM. Atunci cum se poate pretinde că un afon în creșterea dobermanului ca csaba andrei majoros poate fi declarat un bun președinte de club? Întrebare asta exclude evident cea mai probabilă variantă în lumea înmulțitorilor de dobermani, practica pupatului în cur pentru un interes de moment.
Un manager bun la un club de dobermani o să spuneți nu-i obligatoriu să aibă noțiuni de genetică și să se priceapă pe cine cu cine îmulțește.
Așa o fi dar ...
Dacă-i doar manager de ce s-a băgat să înmulțească dobermani când habar n-avea de breedingul rasei? Nu era suficient să rămână manager și să-i lase pe alții care se pricep să înmulțească dobermani?  Și de ce s-a băgat în seama nespecialistul csaba andrei majoros urechind în direct un medic veterinar atunci când acesta atrăgea atenția privind impactul formidabil al DCM-ului la dobermani? L-a aparat discipolul csaba pe mentorul sau cristian dragomir furnizorul de bombe genetice cu DCM pe care le-a răspândit în toată România? Și-a aparat csaba andrei majoros șmenul cu ghioarle bolnave genetic cu DCM pentru care a ajuns să pretindă și 1000 de euro bucata?
Întrebări grele ale căror răspunsuri dovedesc toate ... lipsa de caracter.
Nici acum când doi dobermani din trei mor tineri de DCM iar impactul DCM-ului crește devastator și rasa este pe ducă pe csaba nu-l prea deranjează asta ci doar partea negustorească adică faptul că urechile și coada netăiate scad cererea de dobermani.
Ăsta este "marele" președinte.