Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 18 mai 2016

Corect

...
"Este multa istorie în pedigree-ul puilor lui Betty Tara Corso cu Questo di Altobello"
Este istoria bolilor genetice prezente la ancestorii din pedigree-ul celor doi. Este istoria nesimțirii, a breeding-ului criminal, a durutului în cur de soarta rasei, a dorinței de a face bani, este istoria leorbăielii de tâmpenii pe toate site-urile, forumurile, paginile de Facebook, asta pentru aburirea necunoscătorilor, a reclamei nerușinate făcute unui cuib care n-ar trebui sa existe, ... Într-un cuvânt este istoria bătăii de joc la adresa rasei doberman și a cumpărătorilor de bună credință, bătaie de joc pe care o practică niște indivizi și individe care-și zic crescători de dobermani puși pe căpătuială.
Zic cumpărători de buna credință dar stați să vedeți voi ce se întâmplă când vă prindeți că v-au tras pe sfoară, că v-au jumulit de bani vânzându-vă o ghioarlă bolnava genetic pe post de doberman de show care vă moare înainte de a ajunge la maturitate dar nu înainte de a cheltui degeaba bani cu ea (bani care evident tot în sistemul chinologic merg) pentru dresură de ring, handling, taxe expoziții, ... Să vedeți ce veți păți dacă le veți reproșa că v-au tras pe sfoară mințindu-vă atunci când v-au luat banii că vă vând un doberman sănătos și bun de expoziții. Dacă mai și insistați să vorbiți despre țeapa luată vă plâng de mila cum vă vor porcăi înmulțitorii ăștia grupați în DCR sub bagheta lui csaba andrei majoros președinte DCR și a brindușei gheorghiu secretara lui cristian ștefănescu șeful AChR. Să vedeți voi cum vă vor caracteriza public hoardele astea de mitocani, public ca să audă tot poporul că sunteți: "idioți, porci, nesimțiți, dobitoci, proști, javre, demenți, frustrați, retardați, boșorogi, fără organele aferente futerii, că dacă nu tăceți vă găsesc ei unde stați și vin să vă bată, sau să vă iau gatul, că întreaga familie a voastră are IQ-ul sub 50, că nevasta e curvă și a prestat pe sub catedrele profesorilor pentru ca fiul vostru care face spume la gură și este labagiu, homosexual, fără coaie și cu puța mică să termine facultatea, ...". Si atenție mare că dacă după toate amenințările și mizeriile astea debitate public timp de ani de zile despre voi și despre familiile voastre nu cedați și continuați să povestiți cum v-au tras pe sfoară și cum v-au vorbit când le-ați reproșat asta vor spune că-i hărțuiți și vă vor amenință cu poliția și tribunalul. La români este o vorbă care caracterizează perfect situația: "și futut dar și cu banii luați". Numai că în cazul meu nu ține asta.
Iar ei aburesc lumea cu tăiatul cozilor și al urechilor la dobermani.
Asta-i dobermanistica românească.
Un mare căcat.