Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 19 mai 2016

Că un doberman trăiește mult este minunat

...
Și eu mi-aș dori ca Maia (Miranda de Grande Vinko) să trăiască mult. Nu știu dacă va fi așa dar mi-aș dori din tot sufletul.
Pedigree-ul ei din păcate spune că sunt șanse mici.
De fapt m-am convins că nici măcar nu mai contează pedigree-ul pentru că în cazul în care 67% dintre dobermani mor tineri de DCM restul care nu mor de celelalte boli genetice specifice rasei ajungând la vârsta de 15 ani de exemplu au 99,99% șanse să fie carrieri de DCM. Pentru că dobermani free de DCM ne spune știința genetică că mai pot exista doar pe Luna, Marte, Venus, ... dacă or exista dobermani pe acolo că pe Pământ nu. Pe Pământ au lucrat mult prea temeinic șmenarii și au terminat rasa.

Aici este loc de o concluzie:
Cine vorbește despre dobermani free de DCM în liniile cutare sau cutare dând ca exemplu un doberman longeviv ori neagă realitatea pe care o vedem cu toții (adică neagă cifra de 67% morți de DCM), ori neagă știința genetică, ori e un escroc care vrea să tragă oarece profit din vândutul de iluzii celor care cumpără dobermani, pe principiul: poate mai ține abureala și mai vindem câțiva ani. De asta atunci când vedeți un anunț cu un doberman longeviv uitați-vă cine dă anunțul. Dacă anunțul este dat de un proprietar de doberman bucurați-vă și felicitați-l. Dacă anunțul este dat de cineva care înmulțește dobermani procedați la fel dar atenție mare ca sunt toate șansele ca acest anunț să fie de fapt reclama mincinoasă pentru dobermanii pe care-i comercializează el. Și are toate șansele să fie reclamă mincinoasă din motivele expuse în postarea de față. 

Eu mă bucur că Maia trăiește încă, mă bucur pentru fiecare zi în plus pe care o petrece lângă mine dar sunt realist. De aia n-am înmulțit-o pentru că realitatea și genetica m-au convins că este în cel mai bun caz carrier de DCM și dacă aș fi înmulțit-o i-aș fi văzut mai mult ca sigur peste câțiva ani puii ei morți tineri iar asta nu mi-aș fi iertat-o niciodată. De, chestie de caracter pe care evident n-o vor înțelege niciodată șmenarii care trăiesc din genitale de mortăciuni pe post de dobermani.