Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 30 mai 2016

Altă manipulare

...
Cică ei înmulțitorii sunt conștienți de dezastrul rasei doberman dar n-au curajul să se revolte împotriva sistemului chinologic vinovat de acest dezastru.
Manipulare de doi bani.
De fapt manipulările toate sunt de doi bani, ele adresându-se doar celor care nu și-au exersat niciodată gândirea corectă ci doar metodele pentru satisfacerea unor nevoi primare cum ar fi cele legate de potol, poșircă, sex.
In ce consta manipularea?
Se sugerează proștilor că ei înmulțitorii de dobermani sunt victimele inocente ale sistemului chinologic.  Că sistemul chinologic prin șefii lui impune lor înmulțitorilor o politică de breeding greșită chiar criminală.  Că ei înmulțitorii au înțeles asta, că nu le place politica asta de breeding iar singura lor vină constă în faptul că nu se revoltă împotriva sistemului chinologic.
Care-i de fapt realitatea și ce vrea să ascundă această manipulare?

Realitatea este că sistemul chinologic nu este ceva extern masei de înmulțitori de dobermani. Sistemul chinologic este alcătuit din înmulțitorii de dobermani și colegii lor chinologi care trăiesc cu toții din beneficiile aduse tocmai pentru că sistemul acesta chinologic conceput și condus de ei funcționează defectuos. Funcționează defectuos pentru noi cumpărătorii cărora ne dau țepe din care trăiește întregul sistem, ne dau țepe cu ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani. Funcționează  defectuos și pentru rasa doberman pe care o distruge sistematic. În schimb sistemul chinologic funcționează extrem de avantajos pentru membrii lui, adică și pentru ei înmulțitorii. Povestesc înmulțitorii când îi ia gura pe dinainte că sistemul chinologic este cel care le asigură mijloacele pentru  reclama mincinoasă cu ajutorul căreia își vând puii. Mai clar povestesc ei că sistemul chinologic le eliberează certificate de origine pentru câinii lor neconforme cu realitatea ci conforme cu interesele pe care le au ei ca înmulțitori vânzători de dobermani. Că astfel se pot lauda că puii lor scoși la vânzare sunt din ... și din ... ce le convine lor ca să-i vândă repede și bine. Povestesc că sistemul îi ajută să facă din metiși dobermani rasă pură. Povestesc că sistemul pune umărul și le organizează expoziții în care trofeele care cresc prețul puilor sunt luate pe relații sau pur și simplu cumpărate. Povestesc astfel ca trofeele acordate de sistemul chinologic n-au de-a face cu valoarea câinelui, sunt deci mincinoase, înșelătoare dar aducătoare de bani în sistem. Bani din care trăiește întregul sistem chinologic. Așa că ... demantelarea sistemului chinologic nu este în avantajul înmulțitorilor de dobermani pentru că asta ar însemna că rămân muritori de foame.

Si atunci dacă asta este realitatea ce vor să ascundă cei care bat cu bățul în gard chemând la luptă împotriva sistemului chinologic și spunând zeflemitor (de data asta în românește pentru că poporul ăsta a fost mereu și este și azi bătaia lor de joc) că "mămăliga nu explodează"? 
Vor să-și ascundă scopul de a trece ei la conducerea sistemului chinologic. Un frustrat incompetent dobermanistic vorbind, nebăgat în seamă de colegii lui și care se crede mare sculă pe basculă și un șef care consideră că funcția pe care o are este prea mica pentru o persoana așa "mare" cum se imaginează doar el dau din coate profitând de dezastrul rasei doberman la care au participat din plin.