Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 26 mai 2016

A descoperit America

...
"I am not so idiot to believe their heath tests when I saw their criminal pedigrees filled by death and when every day inocent dogs with such genetic are dead!"

A descoperit America. E bine că a aflat asta, cum bine e că o zice. Nu-i bine însă că profită de dezastrul rasei ca să-și facă reclamă. Nu-i mai breaz ca toți ceilalți înmulțitori, ba din contră. Dar să revenim la zicerea că testele de sănătate genetică sunt apa de ploaie și cu teste perfecte dobermanii și puii lor mor pe capete. Așa este, publicarea "testelor perfecte" este o reclamă mincinoasă cel mai adesea, numai că ... o zice de pomană. Nu deranjează pe nimeni cu zicerea lui. 
Așa cum arăt de ani de zile atâta timp cât înmulțitorii de dobermani vor avea cumpărători pentru mortăciunile produse, cumpărători care trași pe sfoară nu vor acționa legal împotriva celor care i-au înșelat nici în cur nu-i va durea de orice dezvăluire.
Numai că ... de unde așa cumpărători?
Majoritatea oamenilor n-au abilitatea cititului și nici abilitatea înțelesului corect a ceea ce au citit. Mai pe românește nu citesc, iar dacă o fac înțeleg aiurea.
Si atunci putem caracteriza problema rasei doberman și prin: 
la așa cumpărători așa înmulțitori de dobermani 
sau 
cumpărătorii de dobermani vor primi contra cost de la înmulțitori dobermanii pe care-i merită.
Păcat însă de rasă.
Dobermanii sunt singurii care suferă și mor fără nicio vină.