Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 13 aprilie 2016

Vanitatea prostului semidoct

...
Exact ce spuneam eu. Ei știu bine ce fac. Înmulțitorii de dobermani știu că distrug rasa dar continuă să o facă evident pentru bani.

Cică eu am aflat de la ei despre dezastrul rasei doberman și nu ei de la mine. Cică ei știau înaintea mea că duc rasa la dezastru înmulțind mortăciuni (adică dobermani cu grave tare genetice de sănătate) pe post de dobermani. Cică știau înaintea mea că nu fac bine ce fac dar făceau și fac în continuare fără să le pese de consecințele asupra rasei. Cică știau înaintea mea ce dobermani au murit de DCM, dar utilizau la monte descendenții acestora răspândind moartea. Cică acum zece ani eu habar n-aveam că ei ascund dobermanii morți de DCM, habar n-aveam că aranjează și cumpără trofee in expoziții, habar n-aveam că înmulțesc nu doberman cu doberman ci ce câini vor mușchii lor pentru că la declararea cuibului și eliberarea pedigree-ului declară ce le convine lor și nimeni nu-i verifică, că uite așa fiecare în canisa lui a metis-at rasa băgând în ea ce câini i-a trăznit lui prin cap, sau ce-au câini a avut la îndemână în ogradă dar pe noi cumpărătorii ne-au înșelat cu concursul celor de la cărțile de origine fluturându-ne prin fața ochilor pedigree cu antet, semnături și stampile că-s dobermani pursânge, ...  
În concluzie cică acum zece ani eu habar n-aveam că ei sunt de fapt niște escroci. Eram atât de prost că-i credeam oameni corecți care mor de dragul rasei.
Doamne ce tâmpit. O spune cu gura lui (pardon cu tastatura lui) doar din vanitatea prostului semidoct.

Așa și este acum zece ani până să-i cunosc direct eu îi credeam oameni corecți. De fapt la începutul anului 2006 m-au și jumulit de bani cu Casi, nu cât ar fi vrut ei că mi-am revenit repede. 
De atunci încoace cred ca am spus-o de o sută de ori cel puțin.
Am spus mereu că de la ei, înmulțitorii știu tot. 
De la cine putem afla mai bine cu ce oameni am de-a face?
Cine altcineva decât chiar cei care ne escrochează cu dobermani bolnavi genetic făcuți campioni prin relații sau cu trofee cumpărate pot povesti mai credibil pentru noi cumpărătorii de dobermani cum procedează?
De ani de zile spun că dovezile mele se bazează exclusiv pe declarațiile publice făcute de ei.