Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 25 aprilie 2016

Răspunsul unui înmulțitor

...
De zece ani scriu sa fie atenți că DCM-ul va distruge rasa.
M-au înjurat, m-au amenințat cu bătaia, moartea și penalul, mi-au luat familia la porcăit pe net, ...
Acum când scriu ceea ce e științific dovedit adică femela cutare este plina de DCM și nu ar trebui înmulțită răspund că: "ma piș pe genetică și pe dovezile existente". Ei n-au de gând sa schimbe ceva ca să salveze rasa.
Acesta-i răspunsul unor criminali care și-au bătut joc de o rasa așa frumoasă doar pentru bani și orgolii idioate. Niște criminali care și-au creat un întreg sistem care să-i susțină în demersul acesta.

Și iată că problema rasei doberman este așa cum spun de zece ani. Problema este creată de caracterul vai mama lui a celor care înmulțesc dobermanii și care iată furnizează încă o dovadă că nu greșesc când spun asta.