Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 12 aprilie 2016

Dino v. Wienerwald, Afra de Aranca, Don de Aranca, Brissili v. Abc Public, Zelilaki Doni, Bristot YG, ... si descendentii lor sunt tot bombe genetice

...
cu ascendență la DCM-ul lui Chico și Odin Forell cei care l-au procopsit cu DCM și pe Ebo v.d. Groote Matt.
Cântarea lor este o altă tâmpenie generatoare de dezastru pentru rasa doberman. O gogoriță ivită dintr-o minte bramburită* 
Să prezinți pentru cei care habar n-au niște bombe genetice cu contribuție majoră la dezastru drept monștri sacri salvatori ai rasei este lipsa serioasă de caracter.
Exact ce spuneam eu. 
Problema rasei doberman este generată de lipsa de caracter a înmulțitorilor asociați sau nu pentru a da țepe cu dobermani tarați genetic. Existența înmulțitorilor dar și a sistemului chinologic pe care și l-au creat ca să le promoveze interesele este direct legată de banii obținuți din vânzarea de pui. Asta este motivul pentru care toți au ascuns, ascund și vor ascunde mereu sub paravanul și cu concursul asociațiilor și cluburilor de rasă morții tineri de DCM. De bani îi doare pe înmulțitori, de rasa nici măcar în cur.

Că s-a ajuns ca în 2016 cel puțin 67 din 100 de dobermani să moară tineri de DCM (pentru necunoscători citește tineri fiind să cadă din senin trăzniți pentru ca le-a cedat inima), că rata de creștere a incidenței DCM-ului este de 1,5% pe an, că vârsta de manifestare a bolii este din ce în ce mai mică (citește dobermanii au ajuns să moară de DCM chiar la vârsta de sub 1 an) și că în ritmul asta peste mai puțin de 20 de ani rasa doberman va dispărea definitiv nu-i subiect de interes pentru Dobermann Club România, pentru AChR, IDC, DV, FCI, ... Acolo problema se judecă doar în termeni de euro.

DCM-ul a existat și există în bagajul genetic al rasei doberman de la crearea rasei (se pare ca utilizarea de părinții rasei a marelui danez și nu numai a creat această problemă). Singura noutate ivită pe parcurs este că nu s-a ținut cont de asta niciodată. Nu s-a ținut cont încercându-se în zecile de generații de la crearea rasei și până azi dacă nu eliminarea acestei tare cel puțin ținerea ei sub control. Nu s-a ținut cont până acum și nu se va ține și mai mult cont azi pentru ca asta ar însemna falimentul înmulțitorilor de dobermani care ar trebui să elimine de la montă majoritatea dobermanilor lor. Dacă ar fi hobby-iști (adică crescători de dobermani dezinteresați material și animați doar de dragostea față de rasă) poate ar face-o, dacă sunt ceea ce sunt ei astăzi adică negustori de dobermani (interesați doar de profit și de mărimea lui) n-o s-o facă în ruptul capului. O sa facă exact ce fac si acum, mă calomniază, mă amenință ca să tac si continua dezastrul rasei.