Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 18 aprilie 2016

"Vindem pui de dobermani din părinți bolnavi genetic care agonizează prin curțile noastre"

...
sau escrocheria cu dobermani.
Cică nu sunt de acord că fac atâția bani cât zic eu că fac din vânzarea de pui de dobermani.
Cică sunt în pierdere pentru că le mor dobermanii tineri înainte de ai pune ei la înmulțit ca să-și scoată banii investiți sau sunt bolnăviori săracii vai mama lor mai tot timpul și îi costă o groază de bani medicamentele și veterinarul.
Bun înțeleg asta dar atunci când ne vând puii de ce nu spun așa ceva. De ce nu ne spun că ei înmulțesc dobermani care sunt pe moarte? De ce nu ne spun înainte de a ne lua o groază de bani că dobermanii lor suferă de boli genetice grave. Atunci când pretind chiar și 1000 de euro pentru un pui de doberman zic că părinții puilor sunt sănătoși tun și sunt și "mari campioni" că d-aia vor atâția bani. "Calitatea costă" zic ei iar multi CAC și multi CACIB și campioni de ... și de ... e garanția calității. Am citit mii de anunțuri privind vânzarea de pui și n-am văzut nicăieri scris "vindem pui de dobermani din părinți bolnavi genetic care agonizează prin curțile noastre".

Acum când le zic că fac bani mulți din vânzarea de pui o dau la întors că nu fac bani deloc ba de fapt mai și dau din buzunarul lor o groază de bani pentru veterinar și pentru medicamente ca să-i țină în viață pe "marii lor campioni" bolnavi de alea alea genetice care se transmit și puilor. Când vor să vândă scump zic că părinții acestora sunt sănătoși tun iar când le faci socoteala cât îți iau pe dobermanii care ne mor tineri și in chinuri de bolile genetice transmise de părinții lor schimbă melodia cu vai mama lor ce cheltuieli au ei cu sănătatea precară a dobermanilor înmulțiți. Că de fapt ei sunt niște victime (dracu' știe ai cui și zău dacă mă interesează ai cui sunt victime atâta timp cât ei îmi iau banii). Niște victime care se străduiesc să țină în viață părinții puilor care de fapt sunt adevărate catastrofe genetice. După care zic că ei de fapt se amuză jucându-se de-a înmulțitul mortăciunilor din bătătură. Știu ca sunt sunt bolnavi genetic dar se joacă. Se joacă de-a moartea puiului cumpărat de noi. Se joacă pe banii noștri ai cumpărătorilor.
Curat murdar. 
Eu zic că asta-i escrocherie.