Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 26 aprilie 2016

Azi despre ghioarla Valencia Arena

...
O altă poveste care arată inconștiența criminală a celor care înmulțesc dobermani și care știu că nu fac bine dar continuă dezastrul rasei doberman pentru bani și orgolii. 

Valencia Arena este fiica lui Dino v. Wienerwald cel mort de DCM-ul moștenit de la Odin și Chico v. Forell la rândul lor morți de această boală groaznică. Valencia Arena cum spuneam cea care a moștenit DCM-ul de la Chico și Odin v. Forell este montată (ce inconștiență) cu Bristot Y.G. care si el este moștenitor al DCM-ului de la aceeași Odin și Chico v. Forell. Din această montă vin pe lume puii cuibului cu litera M adică Margo și Massa de Tartokiller (el Valaho cum se va mai numi mai târziu canisa Tartokiller a celui care vai mama lui a fost responsabil chinologic al DCR pe principiul lupul pus paznic la oi). Observați că începând cu acest cuib DCM-ul primește un avânt puternic pentru că moștenirea bolii este dublă și de la mamă dar și de la tată. Masa și Margo beneficiază deci de o fixare a DCM-ului în bagajul lor genetic.

Stați însă că n-am terminat.
Povestea continuă. Massa el Valaho este montata în "înțelepciunea" celui numit responsabil chinologic al clubului român de dobermani cu alt DCM-ist adică cu Graaf Tila v. Neêrlands Stam care la rândul lui a moștenit DCM-ul primit cadou de la Odin v. Forell. Montă care fixeaza si mai bine DCM-ul și montă din care se naște Amanda el Valaho.
Ziceți că gata s-au potolit specialiștii lui pește.
Va înșelati amarnic. Amanda el Valaho este montată cu Kundo Kill el Valaho și el tot cu DCM și tot moștenit de la aceeași Chico și Odin Forell și tot cum îi sade mai bine DCM-ului atât pe linie maternă cât și paternă. Incă o monta criminală pentru fixarea solidă a DCM-ului la dobermanii românești. Din această monta vin pe lume Printess Pam el Valaho și Nisa Nalva el Valaho.
Bombe genetice în toată regula. Pe amândouă le-am văzut pe viu. Mai rar vezi așa aschimodii de femele, ghioarle nu glumă.
S-a terminat saga?
Cum să se termine? Înmulțitorii nu se lasă păgubași când e vorba de bani, merg mai departe cu orice preț.

Nisa Nalva el Valaho este montată cu Davor Zamolxis alt DCM-ist notoriu mort și el de această boală (și eu am fost tras pe sfoară cu un pui de-al lui Davor care mi-a murit la nici trei ani). Din monta asta rezultă cuibul cu Elixir cel castrat de stăpânul lui și E-Mohican. Doua ghioarle cu angulații posterioare catastrofale. 
Tot Nisa Nalva el Valaho este montată și cu Wenzdob Nobili Nelson și el cu DCM moștenit tot de la Chico și Odin Forell și tot atât pe linie maternă cât și paternă aducând pe lume pe First Favorite un model îmbunătățit din punct de vedere al DCM-ului.
Printess Pam el Valaho este montată cu Cabir Citto del Citone cadoul otrăvit al lui Pezzano despre care am vorbit in postarea "Heraclea Heart ghioarla DCM-istă, cadou otrăvit pentru Grecia" și aduce pe lume pe Sonny del Citto.
First Favorite montată și ea cu același Cabir Citto del Citone aduce pe lume pe:  Halinka the Heart Breaker, Hector Honor Guard, Helga Hedera,, Helios of the Night, Hella Hellena, Hera Heart of Queen, Heraclea Heart (despre care am vorbit in postarea mea "Heraclea Heart ghioarla DCM-istă, cadou otrăvit pentru Grecia"... ), Heracles Hero of the Queen, Hertha Hearthfire, Huricanne Hawk. Ghioarle multe și răspândite peste tot ca ciupercile otrăvitoare după ploaie.
...
Povestea nu se termină nici măcar aici. Ea va continua cu nerușinare până la distrugerea completă a rasei pentru că inconștienții aceștia n-au de gând să se oprească. 
Se miră când le arăți cifrele oficiale care indică intrarea in extincție a rasei (67% din dobermanii lor mor tineri de DCM), se miră fotogenic și cinic pentru proștii care stau cu gura căscată și le dau bani grei pe niște mortăciuni, încercă să tragă de procentele catastrofale în jos, "nesimțesc" și sunt mândri că sunt capabili să "nesimțească" în fața suferinței miilor de dobermani și arată cu degetul către alții că sunt vinovații de ceea ce fac ei zi de zi.

Cum spuneam dezastrul rasei doberman pleacă de la caracterul dezastruos al înmulțitorilor rasei.