Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 28 aprilie 2016

Azi despre "Focus Kennel" sau începutul modern al dezastrului rasei doberman în România

...
"Focus Kennel" este canisa lui cristian dragomir care a fost primul președinte DCR. Să plecăm de la reclama care și-o face cristian dragomir pe site-ul canisei sale:
"In '94 I decided to breed, so I imported two females with a very good bloodline: Doriental Loren (Crokett v d Preussen Garde X Doriental Leila) and Blackness Bessy (daughter of Jaron Royal Bell and granddaughter of Tor Bay de Amiluc). This was the beginning of the "FOCUS KENNEL""
Ne spune cristian dragomir că a importat două femele (Doriental Loren si Blackness Bessy) și cu ele a pornit la drum noua sa canisă Focus.
Să vedem cât de valoroase erau cele două femele ca să merite a fi importate în România și apoi înmulțite în canisa lui dragomir iar puii lor cumpărați și înmulțiți în canisele românești.

Atât Doriental Loren (Crockett v.d. Preussen-Garde si Doriental Leila) cât și Blackness Bessy (Jaron Royal Bell si Doriental Anka) importate de cristian dragomir, femele cu care canisa Focus a pornit la drum sunt de fapt două bombe genetice pentru că amândouă au moștenit mai mult ca sigur DCM-ul atât pe linie maternă dar și paternă de la Odin și Chico v. Forell cei morți de DCM. Am spus bombe genetice pentru că având DCM-ul și pe linie maternă dar și paternă sunt toate șansele ca această boală genetică să fie cât mai bine fixată în bagajul genetic al femelelor importate de dragomir.
În concluzie un medic veterinar cu pretenții, om care în facultate a studiat evident și genetică, președinte DCR o bucată de vreme si care nu un vănzător de vopsea sau un zugrav își întemeiază în România o canisă plecând ca orice ageamiu sau inconștient interesat doar de banii din vânzarea de pui de dobermani (alegeți voi varianta potrivită) plecând deci de la două femele puternic tarate genetic. Plecând de la două femele tarate genetic de o cumplită boală cum este DCM-ul care se transmite extrem de ușor urmașilor, le înmulțește în canisa proprie și apoi le vinde puii celorlalți înmulțitori români cei mai mulți dintre ei fără studii în domeniul veterinar spre a fi înmulțiți la rândul lor. Deci un medic veterinar, președinte DCR și din poziția de specialist în domeniu bagă mortul în casa dobermanului românesc.

Dar stați că n-am terminat.
Am spus mereu că eu n-am nevoie de informații, eu am nevoie ca ei înmulțitorii să povestească ce fac. Și uite că așa este. Ca să o laude pe Blackness Bessy ca să vadă tot prostul ce kkt nemaipomenit a adus el marele "specialist" în România înțeleptul fost diriguitor al DCR o comite cu fudulie zicând: "Blackness Bessy este fiica lui Jaron Royal Bell și nepoata lui Tor Bay de Amiluc".
Acum o să vedeți o probă practică pentru cum își dau singuri de bunăvoie și nesiliți de nimeni șuturi în cur. 
Dacă tăcea filozof rămânea.
Vorbind neîntrebat despre tăticuțul și despre bunicuțul lui Blackness Bessy adică băgându-i sub nasul nostru cu tot dinadinsul ca să ne epateze m-a determinat să mă interesez de cei doi.
Si iată ce am găsit.
Am găsit o dovadă mult mai tare decât cea cu Chico și Odin v. Forell morți de DCM atât pe linie maternă cât și paternă pentru că e vorba în primul rând despre dobermani morți de DCM mult mai aproape de bomba genetică Blackness Bessy și în al doilea rând pentru că astfel se confirmă transmiterea DCM-ului de la Chico și Odin v. Forell către Blackness Bessy.
Iată ce am găsit.

Jaron Royal Bell tăticul lui Blackness Bessy este fiul lui Esmir Royal Bell moartă de DCM. Concluzia: pe linie paternă Blackness Bessy are confirmată moștenirea DCM-ului de la Chico si Odin v. Forell mult mai aproape de ea, adică moștenit de la bunica paternă.  
Tor Bay de Amiluc bunicuțul pe linie maternă a murit subit la 7 ani. Asta sună a DCM, dar voi veți spune și ce dacă asta nu înseamnă neapărat DCM. Să admitem că aveți dreptate, dar tatăl lui Tor Bay de Amiluc este ... Cine credeți? Este un doberman care infirma obiecția voastră. Vă spun eu pentru că dragomir m-a făcut să caut și deci să găsesc iar acum vă spun și vouă ce am găsit. Este celebrul mort de DCM Ebo v.d. Groote Matt. Concluzia pe linie maternă Blackness Bessy are confirmată moștenirea DCM-ului de la Chico si Odin v. Forell mult mai aproape de ea, ea moștenește DCM-ul la bunicul matern Tor Bay de Amiluc și la tatăl acestuia Ebo v.d. Groote Maat.

Cu ajutorul lui dragomir iată mai scoatem la lumină o dovadă a escrocheriei cu ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani.

Concluzie: "celebra" canisa Focus este fondată plecând de la două bombe genetice importate cu cea mai mare inconștiență în România. Acesta este începutul modern al dezastrului românesc al rasei doberman.
Bombele genetice importate de dragomir  în 1994, faptul ca este medic veterinar care presupune cunoștințe teoretice în domeniul geneticii, faptul că ajunge președinte DCR poziție din care impune această "politică" de breeding catastrofal pentru viitorul rasei, servilismul celorlalți înmulțitori în fața șefului care se înghesuie să înmulțească bombele genetice importate de dragomir și apoi înmulțite de acesta făcându-i direct și indirect reclamă canisei,  ... vor fi premisele catastrofei genetice a rasei doberman în România la care asistăm astăzi.