Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 5 martie 2016

O altă posibilă bombă genetică, azi Blackjack Bluffer v Jahrestal

...
fiul Tequilei Lewan v. Jahrestal din cuibul cu litera T de la v. Jahrestal unde DCM-ul de la Akuna Matata de Grande Vinko a făcut ravagii. Cel putin 3 frați ai Tequilei, adică Terror Lewan la vârsta de 4 ani, Tigris Lewan la vârsta de 7 ani și Take That la vârsta de 4 ani au murit de DCM.
Dar nici tatăl lui Blackjack Bluffer, adică Alea By The Sea nu se găsește într-o situație mai buna pentru ca și la el in pedigree o găsim pe Akuna Matata de Grande Vinko cu DCM-ul ei.
Se întrunesc astfel toate șansele din lume ca Blackjack Bluffer v Jahrestal montat să fie un puternic vector de DCM.
Contează asta?
Pentru mine da, pentru cine iubește rasa contează.
Pentru înmulțitorii români și nu numai nu contează.
Banii pe pui sunt singurul lor scop.
De ce atâta inconștiență chiar la vârful DCR-ului?
Pentru că se poate.
Se poate pentru că n-are cine să-i sancționeze.
Toți colegii înmulțitori fac la fel, iar cumpărătorii ... Sunt destui fraieri care habar n-au și nici nu-i prea interesează să aibă habar.