Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 10 martie 2016

Cei 498

...
Cel puțin 498 de pui a avut Gino Gomez del Citone dobermanul lu' pezzano.
Cel puțin 498 de pui că s-au înghesuit ca la pomană lingăii de înmulțitori ca să se încuscrească cu câinele nașului cel mare.
498 de pui unul mai mortăciune ca altul dacă ne uitam în pedigree și dacă nu negăm legile geneticii.
Adică dacă rămânem normali la cap și cu bun-simț.
Numai că noi rămânem cum rămânem dar știți prin ce se caracterizează toți cei 498 de pui?
Vă spun eu: nu se știe din ce cauze au murit.
Absolut toți fără excepție.
Nici măcar pentru unul singur dintre cei 498 câinarii de dobermani n-au călcat legea tăcerii anunțând astfel cauza decesului.
Mafie nu glumă.