Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 1 martie 2016

Câinarii de dobermani

...
Din sute de înmulţitori de dobermani câţiva poate 10-15 sunt barosanii. Preşedinţi de cluburi importante, arbitri internaţionali cu mare notorietate, oameni care fac şi desfac legi şi regulamente convenabile lor, ... Bine înfipţi la nivel mondial prin relaţii şi bani aceştia controlează cam tot ce mişcă în dobermanistica. Câinii lor sunt cei mai "performanţi" pentru că sunt abonaţi la marile trofee acordate în concursurile cele mai importante la nivel internaţional, trofee acordate chiar de ei sau de subalternii lor arbitrii. Performanţa acestor câini este răsplătită apoi regeşte printr-o cerere masivă şi foarte bănoasă pentru cumpărarea de femele şi pentru monte la masculi. Milioane de euro se îndreaptă către barosanii dobermanisticii mondiale. Orice nou venit în lumea înmulţitorilor de dobermani are ca vis de aur să cumpere o femelă de la barosani sau să-şi monteze femelele din ograda cu masculii acestora. Prezenţa dobermanilor din canisele barosanilor în pedigree-ul oricărui pui de doberman scos la vânzare e "garanţie de calitate" şi ca atare preţul lui creşte ameţitor. 
Problema rasei de aici apare. 
Problema este îngustimea bazei genetice a rasei doberman limitată cam la aceiaşi câini aparţinând celor 10-15 canise "celebre". O bombă genetică din canisele acestea pe care barosanii au tot ce le trebuie ca să ascundă adevărul despre ea iar ceilalţi înmulţitori cu dobermani descendenţi ai ei au tot interesul să nu se afle tarele genetice de sănătate se va reproduce apoi în sutele de canise de dobermani în generaţii succesive în mii de alte bombe genetice. Astfel legea tăcerii privind dezastrul rasei este condiţie a bunului mers a afacerii cu dobermani bolnavi genetic. Afacere în care sunt prinşi cam toţi înmulţitorii. 
Şi atunci cine să producă schimbarea necesară când toţi sunt părtaşi ai acestei minciuni? 
Nu prea există material uman în interiorul sistemului dobermanistic capabil de schimbare. Banul este ochiul dracului iar caracterele mari singurele capabile de schimbare nu se fac câinari. Iar dacă prin absurd s-ar găsi câţiva să înmulţească dobermani aşa de hobby și doar pentru a salva rasa li se va aplica imediat de către restul înmulțitorilor mânați în luptă de interesul lor material și susținuți de barosani zicerea "dacă te bagi în cocină te mănâncă porcii". 
Aşa că relax ... a fost odată o rasă frumoasă care se numea doberman pe care câinarii de dobermani au distrus-o pentru potol, poşircă, sex.