Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 3 martie 2016

Azi Tamerlan iz Slavnoi Stai

...
Pagina de prezentare:

Este că sunteți tentați voi cei care vreți să cumpărați un pui de doberman să considerați că dacă puiul vostru îl are pe Temerlan în pedigree v-a pus Dumnezeu mâna în cap? Atunci când înmulțitorul de la care ați cumpărat puiul de doberman v-a spun ca în pedigree printre alți dobermani "celebri" este și "marele Tamerlan iz Slavnoi Stai" nici nu v-ați mai târguit la preț și ați deschis larg portofelul.
"Celebritatea" costă v-ați zis și ca atare ați plătit pentru asta.
Poate chiar aveți dreptate să gândiți așa atâta timp cât nimeni din sistemul chinologic nu vă spune că celebritatea dobândită în show-uri este mincinoasă, ba din contră întregul sistem chinologic este clădit pe minciuna trofeu = valoare chinologică.  
Vi se iau ochii cu trofeele luate ca să nu vedeți esențialul, adică în cazul lui Tamerlan: Ugor di Villa Conte tatăl lui Tamerlan a murit tânăr de DCM, Indira v. d. Rauberhohle mama lui Tamerlan a murit și ea tot tânără și tot de DCM și însuși Tamerlan a ratat DCM-ul murind înainte adică la șapte ani de cancer. Să nu vedeți esențialul adică să nu vedeți că vi se iau bani mulți pentru o mortăciune îmbrăcată în poleială strălucitoare cu participarea întregului sistem chinologic.
Și Tamerlan este doar un exemplu dintre zecile de mortăciuni prezente în mai toate pedigree-le care cu ajutorul sistemului chinologic au fost coafate în "celebrități" mortale pentru rasă.