Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 20 februarie 2016

majoros andrei csaba față cu realitatea

...

    "Am o tema interesanta de presa in curand : cum fura banii consumatorilor ( firmelor care folosesc transformatoare proprii ... , cumparati pe banii lor pentru a fi racordati la electricitate) ... Va fi interesant, va promit. Cum incalca ei hotararile ANRE, cum fraieresc consumatorii, cum incearca prin metodele pe care le folosesc sa inlature concurenta de pe piata productiei de energie electrica ! Nu ma mir ca incearca ANRE sa mentina monopolul distributiei de curent , nevrand sa apara alte firme cum ar fi ... care asigura la alte tarife mult mai mici distributia."
    zice csaba andrei majoros președintele Dobermann Club Romania. Cui face reclamă și ce interes are csaba în problema respectivă nu face subiectul blogului meu. Citatul de mai sus l-am reprodus pentru că arată carențe serioase de caracter ale celui care indică cu degetul pe unii dar nu-și vede gunoiul din curtea proprie. 
    Zice csaba andrei majoros despre unii că: "fraieresc consumatorii, inlătură concurența de pe piață, mențin monopol ca să nu apară firme cu tarife mult mai mici ..." 
    Critică la alții exact ce face el și clubul de dobermani (singurul club de dobermani care poate exista în România și singurul care stabilește regulile de înmulțire a dobermanilor - monopol în toată regula) pe care-l conduce. Adică înșeală cumpărătorii de dobermani privind calitatea dobermanilor înmulțiți de ei și înlătură concurența de pe piață menținând monopolul producerii de dobermani ca să nu apară alții care să vândă la prețuri cu mult mai mici.

    Iată încă o dovadă de ce zic eu mereu: vai mama lui de caracter al înmulțitorilor români de dobermani și că problema care a dus la dezastrul rasei doberman în România este problema de caracter a înmulțitorilor români ai rasei.