Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 6 februarie 2016

Da, rasa este distrusă

...

La asta au participat toți înmulțitorii pentru ca toți au apelat la materialul genetic modelat conform intereselor lor bănești și nu cum ar fi cerut legile naturii. 
Totul a pornit atunci când rezultatul în show a devenit sigurul criteriu de apreciere a calității rasei doberman. Atunci toți înmulțitorii s-au încolonat cuminți pe drumul care nu putea duce decât la dezastrul rasei doberman. Oricine cu mintea la el acasă putea prevedea asta cu ani buni în urmă.
Cum a început totul?
Simplu.
Păpușarii care doreau să pună mâna pe pâine și cuțit au scos în fața cohortelor de sărăntoci cu foame în gat mirajul banilor obținuți repede și ușor. Ce poate fi mai tentant pentru niște nimeni fără calificări sau cu abilități profesionale îndoielnice decât să afle că după două luni de gestație o femela de doberman poate făta chiar și 11-12 pui pe care-i ei îi pot vinde cu 300-400-500 sau chiar și cu 1000 de euro bucata? Aceasta puzderie de sărăntoci atrase de un adevarat Eldorado pentru unii ca ei au constituit masa de manevră a păpușarilor cu care aceștia și-au impus dominația în lumea lor, în lumea câinarilor. Sărăntocii ăștia au cumpărat mortăciunile păpușarilor, le-au dus în expoziții unde le-au cumpărat trofeele tot de la păpușari, le-au înmulțit răspândind moartea peste tot și tot ei au sărit să-i aleagă și realeagă în funcții pe păpușari, să-i apere și să le justifice existența și acțiunile. 
Păpușarii și lingăii lor dornici de îmbogățire peste noapte au constituit un ansamblu letal pentru rasa doberman. Vina lor este absolut egală. Ei n-ar fi putut exista unii fără alții.