Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 24 februarie 2016

Azi Teraline Midgard

...
Uitați o poză a pedigreeului acestui mascul:

Să ne concentrăm atenția pe a treia coloană unde se găsesc străbunicii lui Teraline Midgard:
Din 8 străbunici 6 sunt cu probleme certe de sănătate genetică (adică au murit de boli care se transmit urmașilor):
Borana Bea Sawages - moartă de torsiune stomacală 
Adamant de Grande Vinko - mort de DCM
Astor del Citone - mort de DCM
Arielle D'Amour del Citone - moartă de torsiune stomacală
Ugor di Villa Conte - mort de DCM
Indira v.d. Rauberhohle - moartă de DCM

Pentru Prinz v. Norden Stamm știm doar că îl are ca bunic pe Ebo v.d Groote Matt cel mort de DCM și mai știm că se spune că ar fi murit la 13 ani dar există destui descendenți de-ai lui morți de DCM ca să existe dubii serioase in ceea ce il privește.
Despre Shardonne-Sherau de Grande Vinko nu se spune public motivul decesului dar a murit tânără la vârsta de 5 ani. 

O astfel de foarte posibilă bombă genetică a folosit la montă sorin spaller. Și sorin spaller este medic veterinar și a fost responsabilul chinotehnic al Dobermann Club România. Vă dați seama ce se întamplă în alte canise de dobermani. Iar acum fiul lui Teraline Midgard adică Rellaps Siro cu bagajul lui genetic mai mult ca sigur dezastruos creat de sorin spaller este montat cu altă bombă genetică adică cu Bloody Bang Bang de Badea Gheo.
Ce să mai spui când vezi atâta inconștiență?
Iți faci cruce.