Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 24 ianuarie 2016

Un dialog despre contractul de vânzare cumpărare câini de rasă

...
Apropo de ce a pățit "Cristi Lee" situație prezentată de mine în postarea "Un caz de manipulare"Vorbeam acolo cum a fost tras pe sfoara "Cristi Lee" de cosmin buzatu care nu vinde câini cu contract de vânzare cumpărare.
Ia sa vedem acum un dialog edificator despre contractul de vănzare cumpărare câini de rasă. Asta pentru a-i cunoaște mai bine pe cei care cel mai adesea ne dau țepe noua cumpărătorilor de câini de rasă. Vom vedea din acest dialog părerea lui cosmin buzatu precum și a "juristei" cristina eugenia oprescu despre contractul de vânzare cumpărare câini de rasă. Participă la dialog și Gabriel Pavelescu cel care cere un model de contract de vânzare cumpărare ca să-l aibă pregătit pentru persoanele care pretind așa ceva:
cristina eugenia oprescu ("jurista"): "Daca imi zici ce clauze dorești în contract ți-l fac eu, nu este indicat sa folosesti unul tip". În traducere: trece tu vânzătorule ce-ți convine la clauze și vinde-i câinele. Eu știam că la un contract de vânzare cumpărare sunt două părți care contribuie la stabilirea clauzelor contractuale și anume vânzător și cumpărător și că un jurist trebuie să vegheze la respectarea legii și nu să pună umărul la țepuirea uneia din părți.

cosmin buzatu: "vinde-i puiul si ... basta", adică ce dracu te mai încurci cu contract de vânzare cumpărare. După care completează același cosmin buzatu "nu are rost sa te agiti negativ dupa" adică după ce i-ai luat banii pe câine spală-te pe mâini, adică exact ce a pătit "Cristi Lee".

Curat murdară această lume chinologică în care cei care o populează procedează exact contra principiilor pentru care s-a constituit. Chinologia ar trebui să protejeze rasele canine si prin cooperarea armonioasă și în interesul câinilor dintre crescător-vânzător pe de o parte și cumpărător pe de altă parte și nu prin relații de genul țepar-țepuit.