Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 5 ianuarie 2016

Sistemul chinologic românesc

...
Impactul DCM-ului recunoscut de statistici este azi pe plan european la rasa doberman de 65% și este în permanentă creștere cu 1,3-1,4% pe an. Cu toate astea dobermanii românești despre care avem informații publice că au murit de DCM în ultimii zece ani nu reprezintă mai mult de 1% din dobermanii veniți pe lume în canisele românești în această perioadă. Ăsta-i nivelul minciunii pe plaiurile Mioriței.

Minciuna asta sufocă orice încercare de îmbunătățire a situației rasei doberman. Asociația canină națională (AChR) și asociațiile regionale precum și Dobermann Club România ascund adevărul protejând înmulțitorii de ochii cumpărătorilor și îi încurajează astfel să continue dezastrul rasei in interesul bănesc al întregului sistem chinologic. Cumpărătorii sunt înșelați că dobermanii din canisele românești sunt sănătoși, înșelați cu concursul tuturor structurile chinolgice din componența AChR condus de cristian ștefănescu.

Cine pierde? Rasa pierde pentru că este dusă sistematic la pieire prin fixarea criminală a tarelor genetice de sănătate. Chiar dacă ar apărea un înmulțitor de dobermani dispus să facă ce trebuie pentru salvarea rasei în lipsa informațiilor privind sănătatea dobermanilor din liniile actuale totul ar fi zadarnic. Pierd și cumpărătorii care cumpără dobermani pentru că le mor tineri sau rămân invalizi pe tot restul vieții.
Cine câștigă? Doar sistemul chinologic (oficiali, arbitri, dresori, handleri, înmulțitori,...) care trăiește din banii cumpărătorilor. Trăiește de pe urma minciunii pe care în 20 de ani cu concursul FCI și IDC au instituționalizat-o.

Cu ani de zile în urmă am sunat la un președinte de club (nu de dobermani) ca să mă interesez despre canise serioase. Răspunsul lui a fost revelator: eu nu sunt pus aici să dau note caniselor membre, eu promovez rasa. E revelator acest răspuns pentru că promovarea unor escroci care vând conștient mortăciuni pe post de câini de rasă numai promovare a rasei nu poate fi numită. Promovarea rasei nu însemnă tăinuirea și incurajarea escrocilor. Din păcate de asta se duce totul la vale în chinologia românească. Asta-i mentalitatea care guvernează înmulțitorii români de câini de rasă. Și n-au de ce să se teamă. Cum spune cristina oprescu ei sunt mulți. Mulți, unii escroci și alții proștii lor care le asigură supraviețuirea. cosmin buzatu zicea odată răspunzând unui înmulțitor care cerea un exemplu de formular pentru contractul de vânzare cumpărare. Citez din memorie. Ce contract? Ia banii și ura și la gară. Felul în care se face promovarea raselor canine la nivel de AChR și cluburi de rasă este cel mai bine evidențiat de secretara brindușa gheorghiu a președintelui AChR cristian ștefănescu care îndeamnă înmulțitorii la șantajarea mea ca să fiu redus la tăcere. Mi-au luat fiul în vizor și-l porcăiesc din toate puterile. Promovarea raselor canine de către AChR are iată pe lângă minciuna și o altă componenta de baza și anume utilizarea oricărei căi de reducere la tăcere a celor care protestează că au fost escrocați punând astfel în pericol sistemul.