Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 12 ianuarie 2016

simona marian trădată de colegii ei

...
Cu ceva vreme în urmă am primit un mail de la o persoana care voia sa adere pe atunci la mișcarea dobermanistică românească și pentru asta musai trebuia sa treacă proba eliminatorie stabilită de șmenarii care înmulțesc ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani. Trebuie să recunosc de la început că ea a trecut proba asta infinit mai puțin urât decât alții. Proba consta în demonstrarea fidelității fața de cauza dobermanistică romanească printr-un atac asupra mea care scriam adevărul despre ei punându-le în pericol șmenul.
Așa ca simona marian îmi scrie atacând mai toate subiectele neconvenabile șmenarilor cu care dorea să se însoțească:
"Toate bolile genetice despre care vorbiti sunt mostenirea rasei dobermann,de la crearea ei si pana in ziua de astazi ... 40% din exemplarele existente in lume din rasa dobermann ajung sa faca aceste boli ... exista boli si malformatii genetice pentru fiecare rasa de caini in parte... Sunt convinsa ca nu exista canisa in lumea asta care nu fi avut macar un exemplar care sa fi murit de una din bolile specifice rasei. E absurd sa iti garanteze crescatorul ca nu va dobandi niciodata una din aceste boli. Totul e destinul fiecaruia. Si mai ales,ma repet, sunt boli specifice rasei si ar trebui sa il trageti la raspundere pe Louis Dobermann..
Dumneavoastra continuati cu aceste informatii care ar putea sa desfiinteze canisele din Romania ..."
Bagă și ea e adevarat și căteva obraznicii la adresa mea:
"parerea mea este ca trebuie sa va documentati mai mult ... Nu faceti decat sa aruncati cu noroi in toata lumea ... 
dvs sunteti prea pornit si cred ca nu reusiti sa analizati obiectiv nici o parere ... sunt boli specifice rasei si ar trebui sa il trageti la raspundere pe Louis Dobermann"
dar e mic copil față de ce mi-au zis derbedeii DCR-ului.

Ghinion pisica neagră totuși pe capul simonei marian. Asta se datorează faptului că se bagă ca musca-n lapte. Ghinion pentru că tot ce-mi reproșează ea mie că zic nu zic eu. Nu e părere personală ca atunci ar fi simplu pentru șmenari. Și să nu uit blogul meu nu oferă informații. Am spus asta de nenumărate ori. Asta cu Blogul Dobermannului "oferă informații" este o manipulare. Eu doar citez ce zic șmenarii de înmulțitori de ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani că fac. Mai clar le consemnez fidel matrapazlâcurile recunoscute public de ei. Iar aceștia o contrazic în totalitate pe simona marian lăsând-o cu fundul în baltă.
Ia uitați ce zic înmulțitorii români de dobermani că fac:

1. Ei zic ca pedigree-le nu reflectă întotdeauna originea dobermanului. Adică una ni se spune că ni se vinde și alta ni se vinde în realitate.

2. Ei zic ca în expoziții trofeele le iau nu pentru calitățile câinelui ci pe relații sau pur și simplu le cumpără. Cum selecția exemplarelor pentru montă se face doar pe baza trofeelor luate în expoziții nu putem trage decât o singură concluzie: selecția dobermanilor nu se bazează pe calitățile câinelui și nici pe sănătatea genetică ci doar pe relațiile stăpânului sau pe dimensiunea portofelului. O selecție mincinoasă deci și contra naturii care a dus la dezastrul de azi.

3. Ei zic că rasa este puternic tarată de bolile genetice dintre care unele nu sunt specifice rasei ci sunt infuzii externe.

4. Ei zic că doar o singură boala genetică și anume DCM-ul a ajuns azi la un impact de 65%. Adică 65 din 100 de dobermani dezvoltă și mor tineri de DCM.

5. Ei zic că prăpăd fac alături de DCM și cancerul, problemele renale, displazia, Wobbler, ... deci cei 40% ai simonei marian sunt o gogoriță pe care mai mult ca sigur inmultitorii trădând-o i-au oferit-o pe tavă ca să se facă de rușine.

6. Ei zic că ... e jale mare și rasa e intrată practic în extincție.

Ei înmulțitorii spun iar eu doar consemnez conștiincios ce spun ei.
Să remarcăm și manipularea strecurată în ceea ce îmi scrie simona marian:
"Dumneavoastra continuati cu aceste informatii care ar putea sa desfiinteze canisele din Romania ..."
Manipulare care constă ca orice manipulare în devierea atenției de la cauza principala a răului și anume în cazul de față breeding-ul defectuos efectuat de înmulțitorii români de dobermani grupați sau nu în DCR. Deviere a atenției către cel care consemnează public cauza dezastrului rasei. Mai clar, manipularea spune că nu-i vinovat cine înmulțește mortăciuni și ia bani trăind din minciună ci acela care vorbește despre asta.