Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 14 ianuarie 2016

Manipularea "împroșcării cu noroi"

...
Dacă le spun ce recunosc singuri că fac zic că "îi împroșc cu noroi".
Numai că nimic din ce scriu eu despre înmulțitorii români de dobermani grupați sau nu în DCR nu este nerecunoscut de ei.
Ei recunosc public că pedigree-le nu reflectă adesea originea dobermanilor, ei recunosc că înmulțesc dobermani bolnavi genetic, ei recunosc că în expoziții nu contează nici calitatea și nici sănătatea genetică a dobermanilor pentru că trofeele le iau prin relații sau le cumpără, ... și atunci propoziția mea care spune că înmulțitorii români de dobermani grupați sau nu în DCR înmulțesc ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani făcute campioane în expoziții aranjate sau cu trofee cumpărate este adevarul gol goluț și asta pentru cel mai puternic motiv din lume: totul ce spun eu este recunoscut chiar de făptuitori.
Și atunci cine "împroașcă cu noroi" în cine?
Eu care spun ce recunosc ei că fac, sau ei cărora nu le convine că spun asta și atunci trec la injurii, calomnii și amenințări la adresa mea și a familiei mele?
Răspunsul este evident : ei "împroașcă cu noroi" în mine încercând sa-și ascundă vina că pentru bani, bani și iarăși bani au distrus o rasă canină minunată manipulând proștii care nu citesc și nu gândesc.

PS: Apropo de manipulare. Repetarea obsesivă ani în șir "te bag în tribunal" când persoana care o face se știe cu musca pe căciulă se numește oriunde în lume amenințare. Pentru cine face mereu și mereu amenințarea asta? Pentru cel amenințat nu, pentru că amenințatul știe bine că n-are de ce să fie "băgat în tribunal" cum știe bine și amenințătorul asta, sau dacă va fi "băgat în tribunal" amenințatul va câștiga fără probleme pentru el, existând posibilitatea ca totul să se întoarcă împotriva amenințătorului. Și atunci de ce o tot face? O face tot cu rol de manipulare a proștilor care vor zice: vedeți nu degeaba îi tot zice el de ani de zile că e "javră penală" pentru că iată e gata gata să bage în tribunal "javra".