Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 2 ianuarie 2016

Extraordinar de sugestiv acest dialog

...


csaba andrei majoros e teribil de frustrat de lipsa succeselor personale în "big shows" unde succes "politically" au doar "some selected kennels winners". Mai că-mi vine sa plâng de necazul președintelui Dobermann Club Romania care frustrat nevoie mare se lamentează că neajungând la strugurii Big-ilor strugurii respectivi nu pot fi decât acri.
De mă, asta-i situația. Acolo alții au pâinea și cuțitul.
Big-ii ăia au și ei Lăpușel-ii lor unde taie și spânzură iar acolo în ograda lor nu-i loc pentru ghiorlăii românașilor. Că așa-i în chinologia lor nu a mea. Așa au făcut-o ei să fie că le-a convenit la portofel. Calitatea câinelui nu contează decât pentru naivi și fiecare înmulțitor își trage spuza pe turtă proprie atâta cât îi permite poziția în sistem și punga că singuri recunosc asta.  
Eu zic că csaba să nu se supere prea tare că dă în bălăngăneală ca leorbăul pe care iată nici pastilele nu-l mai ajută de ani buni că se crede când Napoleon, când Sergiu Nicolaescu jucând ruleta rusească, când Darth Vader.