Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 6 ianuarie 2016

"Dacă nu-i senin afară înseamnă că-i înnorat"

...
"If use ill animals, the consanguinity is destructive" 

Doamne ce cugetare de tăntălău.
Asta rimează la inteligență cu: "dacă nu-i senin afară înseamnă că-i înnorat" sau "dacă îți este sete trebuie să bei".
Cugetări de sfertodocți. 
Găsești la toți înmulțitorii ăștia care au pus rasele canine pe butuci propoziții fără cap și fără coadă, fără logică, cu termeni științifici stâlciți și utilizați alandala, ... și multă, multă impostură și ipocrizie.
De fapt aici e problema dezastrului chinologic de azi.
Înmulțirea raselor canine în general și a dobermanilor în particular a dus la regres chinologic de când activitatea asta nu mai este un hobby a unor oameni educați, de caracter, oameni cu instruire înaltă care în timpul lor liber înmulțesc și cresc câini de plăcere, pentru ei, pentru prietenii lor sau pentru străini dar pe care caracterul lor nu le permite să-i dezamăgească. De câțiva zeci de ani înmulțirea câinilor de rasa a devenit treptat, treptat un job pentru obținerea de profit. Locul domnilor și doamnelor de altădată a fost luat de niște mârlani agresivi, cu o spoială de cultură, aterizați în chinologie din sărăcie care cu foame și sete în gât în lipsa altor abilități profesionale s-au dedicat traiului din genitale de câine. Pentru ei profitul este singurul indicator așa ca înmulțesc orice apucă fără a se pierde în detalii cum ar fi problemele de conștiință.
Asta este de fapt problema care a dus la declinul de azi a raselor canine. Cei care se ocupa de viitorul raselor canine n-au alt indicator de reușită în viață decât profitul.