Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 4 ianuarie 2016

Cum să refuz să citesc așa comedie?

...
E ca în filmele cu naivi.
Încă un grup declarat public și liber unde alături de declarația privind libertatea de exprimare căcăcioșii de înmulțitori de mortăciuni pun buton: "Înscrie-te în grup". Mișto, ești liber să le ceri voie lor sa-ți permită să vorbești. Râzi de mori de naivitatetea lor. Auzi tu liber la vorbă dar nu prea, public dar publicul e selectat de ei. Așa-i în chinologie. Auziți voi comedie. A fost unul care le-a înfrânt vigilența. I-au permis să scrie până când al dracu' soi de om i s-a urcat la cap libertatea de exprimare și și-a arătat în scris pe grupul liber la exprimare surprinderea ca ei vorbesc despre monte cu dobermani sănătoși genetic dar n-au nicio lista cu astfel de dobermani. Evident în clipa aia libertatea de exprimare a respectivului a fost ... pa. Și iar râzi în hohote. Libertate doar cu bilet de voie! Public dar nu public.
Dar să revenim. Avem un nou grup deschis de niște zăluzi frustrați cu leorbăul falsificator dovedit în frunte care vorbește o engleză de faci pe tine de râs. Frustrați care sunt supărați că ei n-au ajuns mari crescători de dobermani și căcăcioși cum sunt fac spectacol de comedie. Evident scenariul după care joacă este cel cunoscut de când lumea și pământul. Niște ratați chinologic vorbind care n-au fost în stare să ajungă la struguri zic ca strugurii sunt acri și caută purecii din cojocul celor cărora escrocheria cu mortăciuni pe post de dobermani le-a ieșit și plini de draci că pe ei nu i-a dus capul deghizați în personaje din filmele pentru copii țipă în cor ... "Rivoluuuuuțieeee!!!" 
Comedie în toată regula.
Dar stați să vedeți ce revoluție fac ăștia.
Vom face revoluție zic bălegoșii ăștia. Ba nu, poate nu-i nevoie de revoluție. Vom face un nou club. Ba nu, poate nu-i nevoie de alt club. Vom schimba totul din temelii. Ba nu, poate nu-i nevoie să schimbăm ceva, poate merge și așa. Vom face dezvăluiri care vor zgudui lumea din temelii. Ba nu, poate nu-i nevoie sa dezvăluim ceva, eventual le zicem tot pe alea care se știu bine de ani de zile ca să nu suparăm pe nimeni. Vom schimba șefii. Ba nu, poate nu-i nevoie să-i schimbăm. Cum naiba sa nu citești o astfel de comedie?

PS: Nostimă și declarația aia cu dobermanii Focus care trăiesc 10 ani fix. Nu înțeleg totuși modestia celui care face declarația. Putea foarte bine zice că trăiesc 20, 30, ... 100 de ani și chiar că sunt nemuritori că oricum naivii cred orice iar pe deștepți nu-i întreabă nimeni. Pentru cine știe ce au în pedigree mortăciunile Focus declarația respectivului e de un haz nebun. Iar hazul e sporit dacă te uiți că omul cu declarația a terminat o facultate dar nu simte nevoia să și explice cum a ajuns la 10 fix. Ca dacă nu dă dovezi e apă de ploaie ce zice. Dar să-l înțelegem el vorbește pentru cei 90-95% de naivi care nu-și pun probleme de ... înțelegere pentru ca oricum nu înțeleg.