Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

vineri, 1 ianuarie 2016

Cine poate să salveze rasa doberman?

...Cum să-i spui unui înmulțitor care a dat bani ca să-și facă canisă, a cumpărat șase femele, le-a hrănit, le-a dresat adesea pe bani, a cheltuit pentru trofee în expoziții, ... intr-un cuvânt a băgat bani mulți și acum așteptă să-și recupereze banii investiți, cum să-i spui că studiul genetic zice că 4-5 dintre cele șase femelele ale lui trebuie castrate și păstrate ca pet? Să-i spui că situația asta se datorează faptului că alții înaintea lui au muls zeci de ani rasa fără milă și fără atenție la problemele genetice, au muls rasa până n-a mai rămas nimic sănătos, până la dezastrul de azi. Să-i spui că el a venit prea târziu în acest Eldorado și că acum ca să salveze rasa el trebuie să se sacrifice, să bage bani fără profit poate zeci de ani. 
Îi spui, dar rezultatul e unul singur.
Te înjură, te amenință și face tot posibilul să-ți închidă gura ca să nu-i strici vânzările de pui că el de asta a cheltuit bani.
Pe cine să găsești atunci aliat dacă vrei totuși să salvezi rasa doberman?
Dintre cumpărătorii de dobermani proștii (90-95% din populație) nu înțeleg nimic din ce spui, nici nu-i interesează ce spui și cumpără din snobism mortăciunile vândute iar cei care gândesc și-au dat repede seama că profund minoritari cum sunt n-au nicio șansă.
Așa că lăsați orice speranță de salvare a rasei doberman dacă nu cumva sunteți suficient de duși cu pluta ca să vă credeți la maturitate personaje din filme pentru copii ca de exemplu Darth Vader.