Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 17 ianuarie 2016

Ce-i doare pe înmulțitorii de dobermani

...
"I am really dissapointed by the absurd measure taken by FCI regarding Dobermanns cropped , which will be banned from FCI shows starting with august 2016 ... To throw to garbbage 95 % of dobermann breed and to ban the participation in CACIB shows starting with august 2016 of previously cropped dogs ..."

Îi doare doar la buzunar pentru că fără câini în expoziții începând cu august 2016 înseamnă că rămân fără trofee tocmai pentru câinii pe care vor să-i scoată acum la produs (adică la înmulțit) și fără trofee vor vinde puțin și ieftin sau poate chiar deloc.
E chestie de bani.
Impactul DCM-ului e azi la 65% și crește an de an iar ei ... se ocupa de nimicuri pentru rasa și asta doar pentru ca-i doare la buzunar.
De asta sunt eu sceptic că se mai poate salva rasa pentru că cei care o pot face se mișcă doar după profit.