Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

vineri, 22 ianuarie 2016

Cazul Pride of Russia Uriel

...
A murit de DCM.
Nimic surprinzător nici dacă îi studiem pedigree-ul și nici dacă ținem cont că 6-7 dobermani din 10 mor tineri de DCM. Iar DCM-ul seceră în voie atâta timp cât cei care înmulțesc dobermani nu țin cont de boala asta.
Și atunci de ce sare ca ars Norbert Schmidt proprietarul femelei?
Crescător vechi trebuia să știe ca nu este de joacă cu DCM-ul. Că oricare dintre ei crescătorii pot păți asta cu majoritatea dobermanilor pe care-i au în ogradă. Că nu-i nimic de mirare. Moartea dobermanilor tineri pe motiv de DCM datorită breeding-ului criminal la care ei toți crescătorii participă a devenit un lucru la ordinea zilei. 
Singurul motiv plauzibil care explică supărarea lui Norbert Schmidt ni-l indică singur citând trofeele femelei. 
Este supărarea minerului care după ce ani de zile a săpat la galerie când a ajuns și el la filonul de aur gata ... s-a prăbușit mina făcută de el cu atâta trudă.
Pride of Russia Uriel era o mina de aur încă incomplet exploatată.
Asta-i problema care-i supără pe crescători, problema investiției în dobermani care n-ajung sa producă pe măsura eforturilor depuse.
Problema de bani pierduți.
În rest pentru cine nu știe este doar spectacol cu smiorcăieli artistic executate.