Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 25 ianuarie 2016

Azi Guard de Marine de Grande Vinko

...
Probleme genetice serioase la Guard de Marine de Grande Vinko
O să căutăm problemele de sănătate din pedigree-ul său de la bunici încolo pentru că de la nivelul acesta începe să se vadă dezastrul și asta pentru că până la nivelul bunicilor dobermanii sunt deocamdată prea tineri ca să dezvolte bolile moștenite. Deocamdată sunt prea tineri pentru că DCM-ul de exemplu cu impactul actual estimat la 65% (adica 65 de dobermani din 100 fac boala și mor de DCM tineri), impact care creste cu 1,3-1,4% pe an se manifestă la vârste din ce în ce mai mici.
La nivelul de bunici la Guard de Marine de Grande Vinko găsim 3 bunici din 4 care au grave probleme de sănătate genetică.
Pentru bunicul Urbano del Diamante Nero nu găsim deocamdată informații publice despre sănătatea ancestorilor săi dar avem deja un avertisment serios: trei din puii săi au fost diagnosticați cu DCM și anume Caramba vom Residenzschloss, Pride of Russia Uriel, Rellaps Coco Cartier.
Să-i luăm acum pe rând pe cei trei bunici cu probleme de sănătate genetică.

Red Rascal del Fiorsilva  posibil moștenește DCM de la Astor del Citone, DCM de la Tequila Mali del Citone, torsiune stomacală de la Arielle d'Amour del Citone, cancer mamar de la Wallis Niki of Tanderberg, cancer mamar de la Bea Kasandra  Sawages, ...

Gloria del Nasi  posibil moștenește DCM de la Astor del Citone, DCM de la Tequila Mali del Citone, torsiune stomacală de la Arielle d'Amour del Citone, cancer mamar de la Wallis Niki of Tanderberg, cancer mamar de la Bea Kasandra  Sawages, torsiune stomacală de la Borana Bea  Sawages ...

Playgirl de Grande Vinko posibil moștenește Wobbler de la Gamon di Campovalano, torsiune stomacală de la Borana Bea Sawages, 
 
Țineți cont că datele prezentate de mine mai sus sunt doar cele făcute publice, dar majoritatea dobermanilor morți tineri de probleme genetice sunt pitiți de înmulțitori ca să nu le afecteze afacerile. Deci dezastrul real al rasei doberman este cu mult mai mare decât cel care rezultă din prezentarea mea.
De asta sunt unii înmulțitori care apreciază ca rasa doberman este intrată în extincție.
Ia studiați puțin genetica. Dintr-un bunic cu DCM în bagajul lui genetic câți pui din cuib au șansa să moștenească DCM-ul de la el? 
Și completați asta cu o bunica cu cancer.
Vă imaginați deci ce bombe genetice înmulțesc șmenarii ăștia?
Va imaginați pentru ce mortăciuni vă cer o groază de bani?