Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 16 ianuarie 2016

Azi Destiny's Phoenix High Voltage

...
Bombă genetică cu o probabilitate foarte aproape de 100%.
După ce precizăm că Destiny's Phoenix High Voltage a moștenit torsiunea stomacală de la tatăl său Mitto del Nasi o să căutăm problemele de sănătate din pedigree-ul său de la bunici încolo pentru că de la nivelul acesta începe să se vadă dezastrul și asta pentru că până la nivelul bunicilor dobermanii sunt deocamdată prea tineri ca să dezvolte bolile moștenite. Deocamdată sunt prea tineri pentru că DCM-ul de exemplu cu impactul actual estimat la 65% (adica 65 de dobermani din 100 fac boala și mor de DCM tineri), impact care creste cu 1,3-1,4% pe an se manifesta la vârste din ce în ce mai mici.
La nivelul de bunici ai femelei Destiny's Phoenix High Voltage găsim 3 bunici din 4 care au grave probleme de sănătate genetică.
Prinz Paris von Jahrestal si Atreyo de Grande Vinko bunicul patern si matern care sunt adevărate bombe genetice privind DCM-ul completați de bunica paterna Wallis Niki of Tandergerg o curată bombă genetică privind cancerul. 
Bunica materna Maksima de Grande Vinko pare OK dar asta doar din punct de vedere informațional. Asta nu înseamnă că este OK privind sănătatea genetică ci doar că nu se știe nimic public despre ea și ancestorii ei cu excepția Boranei Sawages moartă de torsiune stomacală.
Să-i luăm acum pe rând pe cei trei bunici cu probleme de sănătate genetică.

Prinz Paris von Jahrestal posibil moștenește DCM de la Tigr iz Slavnoi Stai, DCM de la Akuna Matata de Grande Vinko, DCM de la Ugor di Villa Conte, DCM de la Indira v.d. Rauberhohle, Wobbler de la Gamon di Campovalano, torsiune stomacala de la Borana Sawages, torsiune stomacală de la Wicky Betelges, ...

Wallis Niki of Tandergerg cea moartă de cancer mamar pe care îl moștenește de la mama ei Bea Kasandra Sawages și ea moartă tot de cancer mamar. Mai este posibil să monștească cancer de la Dea Dolores v. Franckenhorst, torsiune stomacala de la Borana Sawages, torsiune stomacala de la Graff Igon v. Neerlands Stam, ...

Atreyo de Grande Vinko mort la 6 ani se pare de DCM ca fratele său Adamant de Grande Vinko și ca sora sa Akuna Matata de Grande Vinko posibil moștenește DCM de la Tigr iz Slavnoi Stai, DCM de la Ugor di Villa Conte, DCM de la Indira v.d. Rauberhohle, Wobbler de la Gamon di Campovalano, ... 

Țineți cont că datele prezentate de mine mai sus sunt doar cele făcute publice, dar majoritatea dobermanilor morți tineri de probleme genetice sunt pitiți de înmulțitori ca să nu le afecteze afacerile. Deci dezastrul real al rasei doberman este cu mult mai mare decât cel care rezultă din prezentarea mea.
De asta sunt unii înmulțitori care apreciază ca rasa doberman este intrată în extincție.
Ia studiați puțin genetica. Dintr-un bunic cu DCM în bagajul lui genetic câți pui din cuib au șansa să moștenească DCM-ul de la el? 
Și completați asta cu o bunica cu cancer.
Vă imaginați deci ce bombe genetice înmulțesc șmenarii ăștia?
Va imaginați pentru ce mortăciuni vă cer o groază de bani?