Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 23 ianuarie 2016

Apropo de "500 euro un CACIB"

...
și de atenționarea "să fiu atent ce spun".
Eu sunt foarte atent pentru că meseria mea sunt științele exacte.
Ia sa vedem o alta declarație din aceeași categorie cu "500 euro un CACIB":

"Este corect ca acum nu am canisa cumparata cu 100 EUR -ca atata costa sa iti faci una , nu ai nevoie nici de femela macar."
Ce ni se spune la draci de cel care ani de zile a utilizat numele unei canise care nu era a lui? O ripostă de genul: "și ce dacă am folosit un nume de canisă care nu era al meu, nume cu care m-am prezentat peste tot? Eu n-am cumpărat-o cu 100 de euro ca alții". Interesant ar fi să ne răspundă care sunt cei care cumpără nume de canise cu 100 de euro fără ca să respecte prevederile FCI privind înregistrarea unei canise.
Ni se spune deci din interiorul sistemului chinologic că pentru a face o canisă n-ai nevoie de o femelă așa cum zice la regulamentul FCI ci doar de 100 euro. Deci cu 100 de euroi se ... ei crescătorii români pe regulamentele FCI.
Eu care sunt un outsider sistemului chinologic românesc și n-am de unde să știu ce se întâmplă în interior citesc și consemnez doar ce spun insiderii.

De ce fac asta?
Pentru ca acei care nu-i cunosc și vor să cumpere dobermani de la ei să fie puși în gardă cu cine au de-a face și astfel să caște bine ochii. Să caște ochii că poate așa vor salva rasa doberman eliminând țeparii din sistem.
Pentru ca să nu fiu acuzat de ceva ia să vedem și textul complet:

"Prin urmare și așa deci" ... și canisele sunt mânărite în "mirabolantul" nostru sistem chinologic românesc. Mă întreb a mai rămas ceva "nearanjat" in chinologia românească?
Și ca să fiu clar valencia=weinberge avatar=weinberge alain=alin saga=alin țaga=cel care ma congratulează public cu apelativul de "javră penală".