Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

vineri, 18 decembrie 2015

"Selecția cu dresorul"

Vorbeam acum nouă ani că selecția canină practicată și bazată pe dresură cu probe contra naturii rasei din care face parte câinele respectiv e cauza dispariției în timp a unor însușiri native ale rasei respective. Ce vrea să spună asta?
Vrea să spună că prin selectarea pentru înmulțire a exemplarelor
unei rase care-și abandonează repede instinctele native în detrimentul celor dobândite prin dresură va duce în timp la
modificări comportamentale contrare standardului rasei.
Spuneam asta și exemplificam cu dobermanul câine de pază și protecție care dacă permite unui străin (arbitru) să-i umble în gură sau la testicule sau dacă acceptă să-și abandoneze instinctul nativ (și chiar instinctul de conservare) si atacă infractorul mușcând doar de mijlocul manșonului și neglijând mâna cu arma nu mai este bun pentru paza și protecție. O astfel de selecție contra naturii rasei doberman spuneam eu acum nouă ani era profund greșită.
Spuneam atunci asta dar ce mi-au auzit urechile de la derbedeii DCR-ului nu vă mai spun că vă plictisesc.
Toți derbedeii în frunte cu gelal alievici dresorul de doi bani pe care doar proștii îl angajează ca să-și bată joc de câinii lor m-au făcut pulbere. Evident nu cu argumente ci cu: taci bă ca ești ... , că fiul tău e ... și nevasta-ta e ...
Argumente de derbedei trăitori din genitale de câine susținuți de brindușa gheorghiu babornița stearpă și "iubitoare de artă", arta cu care încuraja denigrarea publică a fiului meu.

Acum ia să vedeți ce spune unul dintre cei care mă insultau acum nouă ani:
"Cum se cere in expo, ca un Centrasiatic, Caucazian sau Bucovinean sa permita unui strain sa-i umble in gura/la testicoaie. Cinstit acu', ce paznic pe care sa te bazezi mai e ala?!? Cum vom avea caini de vanatoare, cu testele de lucru luate, care se uita la fazan ca ... fazanul, iar daca tragi cu pusca langa ei nu-i mai prinzi ... Cum vom avea, de fapt avem caini ci IPO care n-au nicio treaba cu un infractor real daca n-are manson"
Exact ce spuneam și eu cu nouă ani în urmă. Atunci când mă insultau "atacul sportiv" era bun, acum se recunoaște de fapt că trecerea cu bine peste această probă este dovada că dobermanul respectiv este lipsit de instinctele native, deci inapt pentru montă. Șmenarii români grupați sau nu în DCR înmulțesc cu buna-știință de ani de zile dobermani care contravin standardului rasei. 
Iată încă o dovadă că avem de-a face cu niște mârlani obraznici puși doar pe dat țepe cu ghioarle pe post de dobermani.