Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 19 decembrie 2015

Se învârte roata

Acum când purceaua e moartă în coteț. Acum când rasa doberman e îngropata de niște șmenari în goana lor după bani, respectivii șmenari mă copiază cuvânt cu cuvânt.
Ia să vedeți ce zic acum respectivii șmenari de ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani care mai întâi au nenorocit rasa și m-au denigrat pe mine și familia pentru că încercam să-i opresc.

Un prim exemplu:

"The prevalance of DCM was publised by Wess wo be a little over 58% in 2010 - taking this information, and the information published by Haberzettle, it's possible to make an estimation for the future - The proportional development would give a prevalance in 2020 of 72% - if you take into consideration, that the heritage is dominant and the COI of breedings where this heritage is strongly expressed, and over at least 13 generations, will give a progressive development, and estimation of the prevalance in 2020 will be far higher."
Adică ce spuneam acum nouă ani află și ei azi.
Toți în frunte cu șmenarul lor șef de club dădeau cu mine de pământ acum nouă ani. Toți susțineau că e o aberație ce spun eu, că DCM-ul nu-i problemă la dobermani ba chiar și recomandau montele realizate cu dobermani plini de DCM în bagajul lor genetic.

Al doilea exemplu.
Vă aduceți aminte cum îmi cereau cei doi mârlani alin țaga și gelal alievici să dau soluții? Că doar vorbesc despre problemele rasei dar nu ofer soluții la aceste probleme.
Și atunci le-am oferit soluția. De mai multe ori le-am oferit soluția: să lase rasa în pace și să plece cu toții pentru că împreună, crescători mici și crescători mari au distrus-o.

Ia să vedeți ce zice acum unul dintre cei care îmi tot solicita soluția dar se făcea (interesul lui) că nu vede că o tot repet.
Zice:

"Unfortunately that is true frown emoticon and breeders must to understood the grave situation and will try to find solutions . My proposal is a COMPLETTLY new breeding organisation."
A preluat soluția de la mine, o prezintă acum ca fiind a lui și a modificat-o trăgându-și spuza pe turtă. Cică nu toți trebuie să plece pentru că doar șefii lor sunt vinovați de dezastru. Șefii trebuie să plece iar ei ceilalți care au înmulțit pe bani mortăciunile produse de șefi cică sunt buni și sunt gata să se sacrifice și ... să se aleagă șefi în locul celor plecați. Este că-i obrăznicie pretenția asta? Obrăznicie a unor nimicuri care trăiesc din genitale de câini și care de zeci de ani își bat joc de rasă.

Al treilea exemplu.

Vă mai aduceți aminte când ceream studiu genetic care să stabilească exemplarele care vor fi înmulțite?
Sunt convins că da.
Ia să vedeți ce află acum după nouă ani șmenarii de ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani :

"not nescessary (sa dea jos sefii) - just make it mandatory to have a Genome DNA test on the dogs before they are bred - set down breding restrictions in accordance to that result - fairly easy to do"
Deci exact ce spuneam eu, studiu genetic.
Mă copiază cuvânt cu cuvânt șmenarii ăștia de doi bani din păcate însă fără rezultat pentru salvarea rasei.